Het Belang van Limburg

Ouders verongeluk­te Zara (13) zoeken haar horloge

MEEUWEN-GRUITRODE

- Koen SNOEKX

MEEUWEN-GRUITRODE - De ouders van Zara Braeken, het meisje van 13 uit Meeuwen dat op 26 maart stierf toen ze vlak bij haar huis werd aangereden door een vuilniswag­en, zijn op zoek naar het goudkleuri­ge horloge van hun dochter. Zara verloor het horloge twee dagen voor haar dood, terwijl ze aan het fietsen was met haar zus. “Het heeft voor ons een grote emotionele waarde”, zegt Zara’s moeder Winnie Bloemen.

Zara Braeken werd twee weken geleden, op maandag 26 maart, vlakbij haar woning in de Beemdstraa­t in Meeuwen aangereden door een vuilniswag­en toen ze van een bushalte naar huis wandelde. Ze overleefde de klap niet. Twee dagen voor het drama maakte ze nog een fietstocht met haar zus. Tijdens die tocht verloor ze haar goudkleuri­ge horloge. “Omdat Zara in de examens zat, had ze op zaterdag met haar zus een fietstocht­je gepland als ontspannin­g”, vertelt haar moeder Winnie Bloemen. “De meisjes zijn thuis in de Beemdstraa­t vertrokken en via de Gestelstra­at gefietst naar natuurdome­in Het Broek, een plek waar we regelmatig met het gezin kwamen om er te picknicken of een foto te nemen. Daarna zijn de meisjes de Weg naar Zwartberg overgestok­en en in de richting van de Ophovenstr­aat gereden. Halverwege die weg merkte Zara dat ze haar horloge verloren was.”

Waardevol

“Toen Zara thuiskwam vertelde ze meteen over haar verloren horloge”, vertelt Winnie. “We zijn de auto ingesprong­en en hebben het hele traject nog eens afgelegd in de hoop het terug te vinden, maar tevergeefs.” Het goudkleuri­ge horloge is van het merk Casio. “Zara had het ongeveer een jaar geleden gekocht met haar eigen zakgeld en heeft er serieus voor moeten sparen. Ze vond het dan ook ontzettend jammer dat ze net dit horloge verloren was. Omdat Zara er nu niet meer is, is het voor ons erg waardevol. We zouden het fantastisc­h vinden als iemand het horloge toch nog zou terugvinde­n.”

Wie informatie heeft over het horloge van Zara mag mailen naar koen.snoekx@hbvl.be

 ?? HBVL
FOTO'S ?? Zara verloor haar goudkleuri­ge horloge, twee dagen voor haar dood, tijdens een fietstocht­je met haar zus.
HBVL FOTO'S Zara verloor haar goudkleuri­ge horloge, twee dagen voor haar dood, tijdens een fietstocht­je met haar zus.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium