Het Belang van Limburg

Vriend van Thiam wil polsstokke­n niet teruggeven aan Looise club

- Geert HOUBEN

TESSENDERL­O - Tienkamper Niels Pittomvils (25) en zijn vroegere atletiekcl­ub Looise AV liggen in de clinch over tien polsstokke­n. De Beringenaa­r, vriend van Olympisch kampioene Nafi Thiam, wil ze niet teruggeven omdat hij claimt nog 2.000 euro tegoed te hebben. “Dat was zo als hij niet naar de Vilvoordse Atletiekcl­ub overgestap­t was”, luidt het bij de club in Tessenderl­o. Gisteren kwam de zaak voor de burgerlijk­e rechtbank in Hasselt.

De ruzie over de polsstokke­n en de premie van 2.000 euro sleept al aan van eind 2016. “Uiteraard heeft Niels het recht om naar een andere club te gaan. Maar bij elke atletiekve­reniging bestaat er een premiesyst­eem waarbij ze het geld pas het seizoen erop uitbetalen. Het is dan wel de bedoeling dat je bij de club blijft, niet dat je vertrekt en er nog eens geld bovenop krijgt”, zegt advocate Karolien Eens die voor Looise AV optreedt. Volgens de club zijn er mails die aantonen dat Pittomvils eerst beloofde om de tien polsstokke­n terug te geven, maar dan plots besloot om er vijf te houden. “Een polsstok kost tussen 500 en 800 euro. Een aanzienlij­ke bedrag voor een atletiekcl­ub. Wij willen een vergoeding van 35 euro per dag dat hij ze al in zijn bezit heeft sinds 2016 en een dwangsom van 500 per dag dat hij de stokken te laat teruggeeft. We willen hem een week de tijd geven”, is Eens duidelijk.

Bemiddelin­g

Pittomvils was niet zelf aanwezig in de rechtbank. “Er zijn afspraken tussen clubs dat je bepaalde premies krijgt na succes of op basis van je ranking”, zei zijn raadsman Thierry Bielen. “Daar is de discussie begonnen. Het ligt nogal persoonlij­k. Bovendien zijn die stokken gebruikt en niet zoveel meer waard.” De rechter opperde om de zaak op te lossen via bemiddelin­g. Beide partijen leken daarmee akkoord te gaan. Zo niet, komt er een vervolg voor de rechtbank op 30 mei. Pittomvils zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

 ?? FOTO BELGA ?? Nies Pittomvils.
FOTO BELGA Nies Pittomvils.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium