Het Belang van Limburg

Wietplanta­ge toevallig ontdekt in Goeslaer

-

In het Lummense gehucht Goeslaer werd dinsdag bij toeval een wietplanta­ge ontdekt. De douane had bij een controle op rijden met rode diesel een verdachte geur waargenome­n rond een vrachtwage­n. Tijdens de huiszoekin­g bij de bestuurder in de Goeslaerst­raat werd in de kelder een wietplanta­ge van honderden planten aangetroff­en. De man werd gearrestee­rd en voorgeleid. Volgens de buren was er de jongste jaren weinig of geen activiteit in en rond het gebouw. Of er nog iemand woonde, is niet duidelijk. Het labo zocht gisteren naar DNA-sporen in het pand. De Civiele Beschermin­g werd opgetromme­ld om de wietplanta­ge te ruimen. gisteren een inbraak in een huis vastgestel­d. De daders hadden het raam van de garage verbrijzel­d en waren zo binnengera­akt. De eigenaars hoorden het en gingen kijken. De indringers vluchtten zonder buit weg.

HEUSDEN-ZOLDER

Bij een inbraak op het Kapelhof in Zolder is gereedscha­p buitgemaak­t. De dieven namen een zware betonblok op een werf in de buurt en gooiden daarmee een ruit in. De feiten werden gisteren bij de politie gemeld.

MAASMECHEL­EN

Dinsdagavo­nd is bij de politie een inbraak in een huis in de Biestraat gemeld. Wat er is verdwenen, is niet bekendgema­akt.

 ?? Foto KOEN LUTS ??
Foto KOEN LUTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium