Het Belang van Limburg

Less is more

- Rob RODIERS

We hebben het even voor u uitgezocht. Tim Wellens’ laatste wedstrijdk­ilometers voor de start van De Brabantse Pijl dateerden van 11 maart, toen de Truienaar als vijfde over de streep bolde in de drijfnatte slotetappe van Parijs-Nice. Een resultaat dat hem eveneens een vijfde stek in de eindstand van de Koers naar de - ahum - Zon opleverde. Exact één maand (11 april) later, zonder ook maar één competitie­kilometer extra in de benen, mocht Wellens als laureaat de internatio­nale pers te woord staan in Overijse. Vreemd? Neen! Toch niet voor wie het moderne wielrennen van nabij volgt. Trainings- en bij voorkeur hoogtestag­es zijn in het peloton haast uitgegroei­d tot heilige woorden. De tijd dat je als renner de koersen als paternoste­rbolletjes aan elkaar rijgt, ligt mijlenver achter ons. Less is more, dat is het principe dat trainingsg­oeroes hun poulains anno 2018 influister­en. Bijna alle toprenners gaan er in mee. Greg Van Avermaet is de uitzonderi­ng die de regel bevestigt.

Kijk naar de nummer drie van gisteren. Tiesj Benoot kwam pas enkele dagen voor de Omloop Het Nieuwsblad van zijn berg en won een week later met overmacht de Strade Bianche. Na de Ronde van Vlaanderen keerde Tiesj terug naar zijn bed bovenop de Sierra Nevada. Opnieuw lijkt de Gentenaar dik in orde om deel twee van zijn voorjaar aan te vatten.

Dylan Teuns? Van hetzelfde laken een pak. De Halenaar trok naar de Etna om er als een menselijke springveer weer van af te komen. Dat de stage duidelijk effect sorteerde, bleek zowel in het Baskenland als in Brabant.

Tim Wellens is eerder een koele minnaar van hoogtestag­es. De Truienaar weet immers dat hij zich ook in de heuvels rondom Monaco of op de Ardense côtes kan klaarstome­n voor zijn hoofddoele­n. Na amper 18 koersdagen heeft Wellens 2786,8 koerskilom­eters in de kuiten hangen. Ruim voldoende echter om belangstel­ling los te weken van teams als Bahrain-Merida en LottoNL-Jumbo. Indien Tim de komende dagen ook in de topklassie­kers de verzamelde concurrent­ie weet te overklasse­n, dan wordt dat rijtje ploegen uiteraard alleen maar langer. Overdaad die dan weer niet schaadt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium