Het Belang van Limburg

“Miste extra werkkracht aan het eind”

Dylan Teuns (7de)

-

Naast Tim Wellens en Jelle Vanendert toonde ook Dylan Teuns dat hij klaar is om te knallen in het drieluik Gold Race-Waalse Pijl-Luik. Meer dan eens maakte de Halenaar indruk op de stekelige klimmetjes in en rond Overijse. Uiteindeli­jk moest Teuns tevreden zijn met een zevende plaats.

BMC startte woensdagmi­ddag in Leuven met zes en niet met de gebruikeli­jk zeven renners. NieuwZeela­nder Patrick Bevin moest immers in extremis verstek geven voor De Brabantse Pijl. “Een extra werkkracht die ik miste aan het eind”, legde Teuns achteraf de vinger op de wonde. BMC werd immers die hele namiddag in de verdrukkin­g gekoerst door de concurrent­ie.

Alles of niets

“Er zat inderdaad veel meer in als we met een voltallige ploeg de wedstrijd hadden kunnen aanvatten”, beaamde Teuns. “Ik heb niet te klagen over mijn ploegmaats, die hebben allemaal voortreffe­lijk hun job gedaan. Maar in de finale moest ik te vroeg en te vaak de meubelen redden, waardoor ik wat punch miste in de slotfase. Lotto Soudal was dominant en ook Bahrain kon met Colbrelli en Gasparotto meerdere pionnen uitspelen. Telkens één van hen aanviel, moest ik bij de pinken zijn. In de slotronde probeerde ik nog naar Wellens toe te fietsen. Hij was nog niet uit beeld en bovendien kon ik het peloton uit het wiel fietsen om de oversteek te maken naar de eerste achtervolg­ers. Eenmaal ik hen bij de lurven had, moest ik wel even bekomen. Op de Schavei, de slotklim, waagde ik een nieuwe alles-of-nietspogin­g, maar toen was de vogel al gaan vliegen.”

Amstel

Niettemin reist Teuns met een goed gevoel naar Nederlands­Limburg af. “Zeker. Het vlot al het hele seizoen goed en ook vandaag zat er weer veel snee op mijn demarrages. In de Amstel krijg ik bovendien Caruso en De Marchi aan mijn zijde. Zij zullen me zondag ver kunnen brengen. Daar twijfel ik geen seconde aan nadat ik hen met eigen ogen aan het werk heb gezien in het Baskenland.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dylan Teuns.
FOTO PHOTO NEWS Dylan Teuns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium