Het Belang van Limburg

Kettingbot­sing met vier auto’s en vier vrachtwage­ns

-

Op de E313 botsten gisteren om 14 uur net voor het Klaverblad vier vrachtwage­ns en vier auto’s. De ravage was groot, maar er raakte niemand gewond. Er was ruim anderhalf uur grote verkeershi­nder.

Griet Michielsen uit Tessenderl­o was met haar zoontje op weg naar het circuit van Zolder: “Mijn vriend ging daar racen en mijn zoontje mocht meerijden. Net voor het Klaverblad stond een file en ik kon tijdig stoppen, plots werd ik achteraan aangereden. Een auto achter mij raakte een Porsche.” Bij de kettingbot­sing was ook een Nederlands­e truck betrokken, een Toyota, een Mercedes en dan volgde een vuilniswag­en. Die werd achteraan aangereden door een vrachtwage­n geladen met een container. Veronique Maes uit Antwerpen: “De auto achter mij werd opeens aangereden en weggekatap­ulteerd. Mijn zware Touareg kwam dwars te staan, maar gelukkig werd ik niet geplet.”

De Porsche van Greg Jordens uit Leopoldsbu­rg raakte lichtbesch­adigd: “Binnen twee uur vertrek ik op skivakanti­e en ik moet nog 800 kilometer rijden.” Steven Van Canegem uit Belsele was de laatste betrokkene met zijn opvallende vrachtwage­n in de kleuren van RSC Anderlecht. “Mijn dochter Lily (8) zat naast mij en gelukkig raakten we niet gewond. Mijn vrachtwage­n is vooraan licht beschadigd.” De takeldiens­ten moesten de grote middelen inzetten om de snelweg weer vrij te maken.

 ?? FOTO KLU ??
FOTO KLU

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium