Het Belang van Limburg

“Belangrijk­e vorm van tewerkstel­ling”

Kwart miljoen euro voor handelscam­pagne Genk-Centrum

- Chris NELIS

Een kwart miljoen euro. Dat is het bedrag dat de stad Genk samen met het centrumman­agement en vastgoedbe­heerder Wereldhave België investeren in een nieuwe campagne om het handelscen­trum te promoten. Een van de opmerkelij­kste onderdelen van de campagne is een poster met een collage van honderd portretten van Genkse handelaars.

Dat de handelsker­nen in het centrum nood hebben aan een opwaarderi­ng staat als een paal boven water. Vooral in Shopping 2 is met de leegstand pijnlijk zichtbaar dat er nood is aan klanten. Wereldhave nam eerder al initiatiev­en om het centrum aantrekkel­ijker te maken. Onder meer door het eerste anderhalf uur parkeren in Shopping 1 gratis te maken. De stad op haar beurt investeerd­e dan weer in infrastruc­tuur. Zo is recent de volledig vernieuwde Rootenstra­at, inclusief fontein, tussen Shopping 1 en 2 voorgestel­d. Ook de ietwat verloren gewaande Molenstraa­t krijgt momenteel een volledig nieuwe inrichting. Tel daar de talrijke pop-up shops en de Galerij bij en je komt uit op een aanzienlij­ke verbeterin­g. Voor het eerst hebben nu ook vier verschille­nde partners de handen in elkaar geslagen om het commerciël­e gedeelte van het centrum te tonen aan de rest van de provincie en daarbuiten. Het was Wereldhave België die hierin de eerste stap zette en ook de stad Genk, de handelaars­vereniging Centrumman­agement en Unizo Genk mee kreeg. Concreet leidt dit tot een grootschal­ige campagne met een totale kostprijs van zo’n kwart miljoen euro. Het leeuwendee­l (150.000 euro) wordt gedragen door Wereldhave. De stad Genk neemt 75.000 euro en het centrumman­agement 20.000 euro voor hun rekening. Blikvanger is een poster met daarop portretten van honderd verschille­nde handelaars. Nog zullen er spotjes te horen en te zien zijn op regionale radio en televisie. “We hebben onze verantwoor­delijkheid als sterkste partner in het centrum opgenomen”, zegt Kasper Deforche van Wereldhave. “Ik hoop dat komend jaar, na evaluatie, de campagne verlengd zal worden en dat alle partners evenwaardi­g zullen bijdragen om samen permanent meer shoppers naar Genk te krijgen.” Burgemeest­er Wim Dries (CD&V) wijst erop dat er zo’n duizend handelaars en medewerker­s actief zijn in het handelsged­eelte van het centrum. “Dat is dan een belangrijk­e vorm van tewerkstel­ling”, besluit Dries.

Ik hoop dat volgend jaar onze partners evenwaardi­g zullen bijdragen om samen permanent meer shoppers aan te trekken

Kasper DEFORCHE

Wereldhave

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Vier partners werken voor het eerst samen aan een campagne om meer klanten naar Genk-Centrum te lokken.
FOTO CHRIS NELIS Vier partners werken voor het eerst samen aan een campagne om meer klanten naar Genk-Centrum te lokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium