Het Belang van Limburg

TVL zendt live uit vanuit Bokrijk

60 jaar geleden dat het Provinciaa­l Domein Bokrijk werd geopend door prins Albert.

- Raymond DE CONDÉ

Vandaag is het precies

Naar aanleiding van die verjaardag zendt TV Limburg deze namiddag een uur live uit vanop het binnenplei­n van de Oude Stad.

Luc Moons ontvangt er curator Bart Lens, conservato­r Hilde Schoefs, Marc Roppe (zoon van gouverneur Louis Roppe, in 1958 oprichter en bezieler van Bokrijk), bakker Tine (die ambachteli­jk brood bakt in een houtoven, een project van Kobe Desramault­s) en ook een trouwe abonnee die geregeld rondwandel­t op het domein. In de studio in Hasselt praat Joke Van Der Flaes met gouverneur Herman Reynders over de betekenis van het 540 ha grote domein voor de provincie.

De live-uitzending van vanmiddag volgt op een zevendelig­e reeks over 60 jaar Bokrijk, die nog altijd te zien is op tvl.be.

In al die jaren zijn er 23 mil- joen bezoekers geweest, het eerste weekend van dit voorjaar meteen ook alweer 10.000.

Oubollig

Het Openluchtm­useum met zijn 120 historisch­e gebouwen wordt de komende jaren gerenoveer­d met steun van Vlaanderen en Europa. Bokrijk wil echter tegelijk af van het oubollige imago, o.m. met een project als ‘Fietsen op het Water’, dat ertoe heeft bijgedrage­n dat het fietsknoop­punt aan de wijers nu het populairst­e knooppunt is van Vlaanderen.

 ??  ?? ‘60 jaar Bokrijk’, TVL, 14-15 uur en daarna in herhaling
‘60 jaar Bokrijk’, TVL, 14-15 uur en daarna in herhaling

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium