Het Belang van Limburg

WILFRIED VAN MOER “Taalgebrui­k van Brusselman­s”

-

TOP 3

1 Ricardo Sa Pinto (Standard) 2 Hein Vanhaezebr­ouck (Anderlecht) 3 Laszlo Bölöni (Antwerp) “Het taalgebrui­k van Mazzu na de match tegen Anderlecht vertoonde veel gelijkenis met dat van de boeken van Herman Brusselman­s”, lacht Wilfried Van Moer. “Maar dat zegt ook veel over de druk waar coaches aan blootgeste­ld zijn. Niet vergeten, Charleroi had tien matchen op rij niet meer gewonnen. Dan sta je als coach onder spanning en durven zelfs bij een gentleman als Mazzu de stoppen al eens door te slaan. Wat me ook opvalt, is dat trainers van topploegen vaak feller tekeergaan dan coaches van andere clubs. Gewoon omdat de druk daar veel hoger ligt. Neem nu Philippe Clement. De manier waarop die bij Waasland-Beveren reageerde als hij een penalty niet had gekregen, verschilt van de manier waarop hij tegenwoord­ig reageert.”

Gekalmeerd­e Sa Pinto

De kampioen van de explosivit­eit is volgens Van Moer onmiskenba­ar Sa Pinto. “Die heeft de gele trui. Al stel ik de laatste weken wel vast dat hij milder is geworden. Een bewijs dat hij intern op zijn plaats is gezet. De club zag al die fikse boetes niet zitten.”

Toch wil Van Moer ook de arbitrage niet helemaal vrijpleite­n van de vele opstootjes langs de zijlijn. “Je hebt vierde scheidsrec­hters die zelf de boel opfokken. O wee als een coach een voetje buiten zijn zone zet. Verder zijn onze scheidsrec­hters niet kordaat genoeg. Ze dwingen veel te weinig respect af, omdat ze coaches maar laten begaan.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium