Het Belang van Limburg

“Goed nieuws voor heel Genk”

-

GENK - Niets dan positieve geluiden bij de bezoekers van de Carrefour in Genk, vrijdag nadat het nieuws over de potentiële verlenging van de winkel bekendraak­te. De reacties van de klanten variëren van opluchting tot hoerastemm­ing.

Robert Janssen (73) uit Sledderlo trekt een gezicht dat op onweer staat, wanneer we hem vragen of hij al op de hoogte is van de plannen met Carrefour Genk. Maar dat slaat om in glunderen bij het nieuws dat de zaak misschien toch open blijft. “Meen je dat? Tjonge, dat is goed nieuws! Ik heb een vrouw die zwaar hulpbehoev­end is. Ik kan mijn tijd dus goed gebruiken. De Carrefour in Genk is ideaal om mijn boodschapp­enlijstje in één keer af te werken. Ik heb me al de kop zitten breken, over hoe ik het zou aanpakken als de winkel zou sluiten. Maar dat hoeft dus niet meer. Echt fijn.” Niet alleen voor Robert, voor héél Genk is het blijven van Carrefour een uitstekend­e zaak, zo meent het Lanakense echtpaar Frans Engelen (76) en Yvonne Geraerts (71) “Een sluiting zou een geweldige terugval betekenen voor Shopping 1 en de stad”, weet Frans wel zeker. “Niet dat ze hier televisies moeten verkopen. Maar een fijne supermarkt, met een grote verswaren-afdeling, dat hoort een stad als Genk te hebben. Hopelijk komen er niet te veel automatisc­he kassa’s. Een winkel, dat is toch ook een plaats voor sociale contacten.”

Verzamelpl­ek

Klopt. Voor vele bezoekers blijkt Carrefour Genk een verzamelpl­ek. “Wij komen hier geregeld samen, na de schooluren”, lacht Elena Marinakis, studente Latijn-Grieks (16). “Dan komen we een kleinighei­d kopen, en wat gezellig rondhangen. Het is een gewoon een fijne plek. Onvoorstel­baar dat het zou sluiten. Dat we vandaag, op vrijdag de dertiende, te horen krijgen dat hij open blijft, is geweldig!”

 ?? FOTO KH ?? “Voor Genk zou het verdwijnen van de winkel een grote terugval betekenen”, zeggen Frans Engelen en Yvonne Geraerts (Lanaken).
FOTO KH “Voor Genk zou het verdwijnen van de winkel een grote terugval betekenen”, zeggen Frans Engelen en Yvonne Geraerts (Lanaken).
 ?? FOTO KH ?? “De Carrefour blijft open! Geweldig”, lachen Elena en Olga Marinakis (Genk).
FOTO KH “De Carrefour blijft open! Geweldig”, lachen Elena en Olga Marinakis (Genk).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium