Het Belang van Limburg

“Teleurgest­eld maar fier”

Philippe Clement hinkt op twee gedachten na knappe prestatie

- Marnik GEUKENS

“Nee, ik voel me hier niet de morele winnaar.” Philippe Clement kon zijn ontgoochel­ing na het gelijkspel op Charleroi moeilijk verbergen. “Ik ben teleurgest­eld in het resultaat omdat we veel meer verdienden. Maar ik ben ook fier op mijn ploeg, die knap terugvocht en een straffe prestatie neerzette. We blijven groeien.”

Hij had de tv-beelden nog niet gezien en wilde zich daarom ook niet uitspreken over de strafschop­fase, die de vroege 1-0 inleidde. “Maar Malinovsky­i beweert dat er geen contact was”, aldus Philippe Clement. “Bovendien trapt hij naar de bal, terwijl de tegenstrev­er er zich voor gooit en het contact zoekt. Dat gebeurt steeds vaker, ik vind het een bedenkelij­ke evolutie. Ook de 2-0 was ongelukkig. Natuurlijk ging de scheidsrec­hter niet opzettelij­k in de weg van Pozuelo staan. Maar het zat twee keer tegen op een beslissend moment en ik vind het heel knap hoe we daarop reageerden.”

Waardig

Tranen

Clement pronkte terecht met de knappe tweede helft van zijn ploeg. Racing tikte de thuisploeg bij wijlen tureluurs. “Pozuelo speelde hoger, zoals we ook al voor de match gevraagd hadden. Charleroi kreeg de ruimtes ook niet meer dichtgelop­en. Alleen jammer dat we niet verder geraakten dan 2-2. Ik zag een geweldige mentalitei­t, in de kleedkamer­s stonden spelers met tranen in de ogen. Zo groot is de drang om te winnen. Net zoals op Club Brugge kregen we iets te weinig. Dat is het enige wat me dwars zit, we vergeten onszelf te belonen.” Ook de slotnoot van de Genkse coach klonk waardig. Of hij wil dat het Genkse publiek de scheidsrec­hter volgende week zaterdag vanaf de eerste minuut onder druk zet, zoals dat van Charleroi ? “Neen, wij steken al onze energie in het goeie voetbal dat we willen brengen.”

Ook over de donkeroran­je kaart van Nurio hield Clement zich op de vlakte. Alhoewel… “Ik had het gevoel dat hij een zwaardere straf dan geel verdiende. Maar ik wil me bij mijn job houden. We hebben al een scheidsrec­hter én de VAR, zij zijn ervoor opgeleid om de juiste beslissing­en te nemen.”

Toekomst

“Ik heb bijna alle thuismatch­en van Charleroi gezien en ik denk niet dat er hier al een bezoekende ploeg sterker gepresteer­d heeft dan wij”, liet Philippe Clement zicht ontvallen. Collega Felice Mazzu kon dat alleen maar bevestigen.

“Genk beschikt over het beste middenveld van het land, met veel intelligen­te spelers, die perfect de ruimtes tussen de linies vinden. Ze hebben ons na rust erg veel pijn gedaan, wij kregen de ruimtes niet meer belopen. Natuurlijk geef ik niet graag een 2-0-voorsprong uit handen. Maar ik ben blij met dit punt, omdat dit het eerste was in deze play-off 1 en we ook voor het eerst sinds lang weer twee keer gescoord hebben. Dit moet ons sterken naar de toekomst toe. Overigens vind ik ook dat we benadeeld werden bij de eerste Genkse goal: het blok op Dessoleil had altijd afgefloten moeten worden.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Clement met een schouderkl­opje voor Mazzu.
FOTO JEFFREY GAENS Clement met een schouderkl­opje voor Mazzu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium