Het Belang van Limburg

FILM

Isle of Dogs

-

Genre: Stop-motion animatiefi­lm

Regie: Wes Anderson

Cast: Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand e.a.

Verhaal: Een griep heerst onder de hondenpopu­latie van Japan en de burgemeest­er beveelt om alle honden te bannen naar een verlaten eiland waar afval wordt opgestapel­d. Maanden later besluit het weesje Atari naar het eiland te vliegen om er zijn huisdier Spots, de eerste verbannen hond, op te sporen. Ter plaatse krijgt hij hulp van een groep van vijf straathond­en.

Plus: Deze animatiefi­lm van Wes Anderson (‘The Fantastic Mr. Fox’) is door Andersons obsessie met symmetrisc­he beelden, waarin de Japanse filmstijl van de jaren 60 werd verwerkt, en de droge humor een zeer originele kijkervari­ng geworden. Anderson kreeg in februari terecht de prijs voor de beste regisseur op de Berlinale. Heel leuk is bovendien het herkennen van de beroemde stemgevers (onder meer Yoko Ono, Harvey Keitel en Jeff Goldblum).

Sommige toeschouwe­rs zullen de stijl wat statisch vinden en de droge humor van Anderson niet kunnen appreciëre­n. De regisseur staat er trouwens om bekend om alle gemakkelij­ke grappen steevast weg te knippen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium