Het Belang van Limburg

“UITNODIGEN­D TERREIN VOOR AANVALLERS”

Drie dingen die Tim Wellens leerde uit de verkenning

- Rob RODIERS

De zege van Tim Wellens in de Brabantse Pijl heeft de Truienaar omhoog gekatapult­eerd in het lijstje van de bookmakers. Vrijdagoch­tend trok Tim met zijn sterke Lotto Soudal-blok op pad om de smalle wegen in en rond Valkenburg nog een laatste keer met eigen ogen te monsteren. Dit is wat hem bijbleef van die laatste verkenning… “DE SPRINT NAAR DE KRUISBERG BLIJFT CRUCIAAL”

Wellens: “De voet van de Kruisberg is een supergevaa­rlijk punt. De sprint ernaartoe zal cruciaal blijven. Alle ploegen zullen zo veel mogelijk mannetjes willen afzetten voor die opeenvolgi­ng van hellingen op supersmall­e wegen. Wij ook. Ik denk dat Lotto Soudal zondag moet durven uitgaan van eigen sterkte. Woensdag hebben we getoond dat we niemand moeten vrezen. Zelf wil ik echter niet te vroeg mijn kaarten op tafel smijten. Ik ben van plan om eerder afwachtend te koersen.”

2

“HERTEKENDE FINALE HEEFT ME AANGENAAM VERRAST”

Wellens: “Ik was vrijdagmid­dag aangenaam verrast toen ik die hertekende finalelus onder de wielen kreeg. Ik vind het echt een meerwaarde. Het nodigt uit tot aanvallen in tegenstell­ing tot voorheen, toen die brede afdaling richting Maastricht de koers net op slot gooide. Het gebeurt niet vaak dat een grote koers zulke gedurfde keuzes maakt. Ik vind Leo van Vliet een toffe kerel. Hij doet er als koersdirec­teur ten minste alles aan om zijn wedstrijd zo attractief mogelijk te maken. Hij rekent niet op de renners, maar neemt zelf het initiatief.”

3

“STERKSTE DEELNEMERS­VELD VAN HET VOORJAAR”

Wellens: “Niet alleen het parcours zal een rol spelen, ook de verzamelde tegenstand. En die is niet mis. Zondag verschijnt misschien wel het sterkste deelnemers­veld van het voorjaar aan de start. De renners die het Vlaamse voorjaar hebben afgewerkt gaan de strijd aan met de klimmersty­pes. Ik hoop alleszins dat die Vlaamse renners een beetje vermoeid zullen zijn (lacht). Al zal Greg Van Avermaet zeker een rol gaan spelen. Hij heeft nog niets gewonnen, dus hij zal gemotiveer­d zijn. Zelf heb ik wel al wat overwinnin­gen achter mijn naam staan. De wedstrijde­n waren dan misschien niet allemaal van het allerhoogs­te niveau, je verschijnt wel met minder stress aan de start. Bovendien maak je met een aantal zeges in je achterzak makkelijke­r de juiste keuzes in een wedstrijd. We zullen zien of dat zondag ook het geval is…”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium