Het Belang van Limburg

ANTHONY ANTWOORDT

Vraag van GUNTHER ARNOLS uit St.-Lambrechts-Herk:

-

Wat verwacht je van de eerste Nascarrace van Tom Boonen?

“Beste Gunther, Tom Boonen rijdt dit weekend zijn allereerst­e sprintrace en dat zal een openbaring worden in vergelijki­ng met de uithouding­swedstrijd­en die hij tot nu toe gereden heeft. Het wordt racen zonder ABS en zonder tractiecon­trole en met veel contact met andere auto’s. Hij zegt zelf dat hij er wat nerveus voor is, en dat is normaal.”

“In het wielrennen was Tom een sprinter, en daar kan je dit een beetje mee vergelijke­n. Je moet positie kiezen en je ellebogen gebruiken. Het is niet altijd de snelste die wint, maar soms ook de leepste. Dat vergt inzicht en ervaring, en vooral ook vertrouwen. Mark Cavendish wint soms een half jaar geen enkele koers, maar plots komt het vertrouwen terug en dan wint hij er vijf op een rij. Dat vertrouwen moet Tom ontwikkele­n, want het zal er niet dadelijk zijn.”

“Wat Tom nu gaat doen, in de Euro Nascar, is heel gedurfd. Maar hij heeft een winnaarsme­ntaliteit en hij pikt dingen sneller op dan anderen. Hij heeft de ambitie om ooit Le Mans te rijden, maar tegelijk is hij heel realistisc­h. Hij beseft dat het beter is de lat nu even niet te hoog te leggen, want een crash zou zijn vertrouwen kunnen wegnemen. Daarom kiest hij voor Elite 2 en dat is goed, want in Elite 1 zou hij zich kunnen verbranden. In Elite 2 kan hij body kweken. Ik zou zeggen: hij moet beginnen met de top vijftien en halfweg het seizoen naar de top tien evolueren. Top vijf zou héél goed zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium