Het Belang van Limburg

Giel Deferm rekent op een geste

- FOTO DD

Lommel is onverstoor­baar op weg naar profliga 1B. Toch veroorzaak­t dat heel wat personeels­wissels. Zo staat het al vast dat met

Scheelen,

Clepkens en

Deferm straks drie basisspele­rs vertrekken. Hallo, Giel

Deferm (foto)?

Deferm: “Eerst dit. Na Nieuwjaar kon alleen Seraing ons van de zege houden. Die geweldige reeks willen we vanavond tegen Patro verlengen. En ja: na de play-offs stopt voor mij het verhaal bij Lommel. Het is een beslissing van de club en die respecteer ik. Ik vind op mijn 30ste zeker nog een mooie uitdaging. Weet je, na de degradatie rees er ook al twijfel over een verdere samenwerki­ng. Uiteindeli­jk hebben alle partijen de nog doorlopend­e verbinteni­s gerespecte­erd. Bij een aantal ploegmaats werd toen een ‘promotiepr­emie’ in hun bestaand contract opgenomen. In mijn geval is dat niet gebeurd, want dan had ik teveel moeten inleveren op andere ‘dingetjes’. Maar intussen heb ik wel twee derden van alle wedstrijde­n gespeeld. Veel meer dan oorspronke­lijk gedacht werd. Ik zou het heel fel appreciëre­n als het bestuur naar mij toe ook nog een geste doet. Los daarvan blijf ik me natuurlijk 100 procent geven tot op de slotdag.”

LOMMEL SK: Aanvaller Sam Valcke (25) verlengt zijn contract aan de Gestelsedi­jk met twee seizoenen. DE KERN: Clepkens, Daniëls, Swers, Neven, Ruyssen, Deferm, Gueroui, Brebels, Henkens, Santermans, Scheelen, De Bruyn, Sula, Vermeiren, Azevedo, Cauwenberg, Gaethofs, Valcke, Vermijl.

(pidi)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium