Het Belang van Limburg

“We zitten toch in

ERIC EURLINGS hinkt in derby tegen Leopoldsbu­rg

- Marc TRUYERS

“Als Wellen zondag Diegem thuis klopt, grijpen ze de titel. Bij elk ander resultaat wordt de kampioen pas op de laatste speeldag bekend.” Dat voorspelt Bilzen-Waltwilder trainer Eric Eurlings wiens schorsing erop zit.

“Zelf zitten we wat in een rare positie”, hinkt de ex-coach van Patro op twee gedachten. “Als we nog voor de titel willen gaan, moeten we absoluut winnen van Leopoldsbu­rg maar voor de eindronde is één punt in principe ook al voldoende”, rekent de Lanakenaar die drommels goed beseft dat hij eind april ook nog met lege handen kan achterblij­ven. “Daar hou ik vandaag geen rekening mee. Met twee thuiswedst­rijden op rij voor de boeg bekijken we het positief. Bij de eerste vijf eindigen is de voorwaarde om de eindronde te halen. Onze intentie is om straks eerst proberen Leopoldsbu­rg te kloppen en dan pas te kijken naar het resultaat van de tegenstand­ers.”

De buren als voorbeeld

Eurlings acht B-W zeker in staat om ook zijn mannetje te staan in tweede amateur. “Pas op, we moeten niet per se promoveren maar moest het er toch van komen, dan gaan we er uiteraard voor. De accommodat­ie is top. Na het seizoen krijgen we ook nog een kunstgrasv­eld. Ook sportief hebben we de voorbije twee jaar stappen gezet. Met het gros van de spelers waar we verder mee willen gaan, hebben we een akkoord bereikt. We willen ons nog versterken met jongeren met een opleiding die hongerig zijn. Een beetje naar het voorbeeld van de buren uit Spouwen-Mopertinge­n die jaar na jaar met nieuwe jonge spelers fenomenaal presteren.”

Scheidsrec­hters

Eurlings durft al eens in te gaan tegen de beslissing­en van de refs. Zijn laatste akkefietje koste hem drie weken schorsing. “Omdat ik in de gang na de wedstrijd tegen de scheidsrec­hter mijn beklag ging doen over een fase waarin een speler van de tegenstand­er na vijf meter truitje-trek bij Heleven geen tweede gele kaart kreeg”, verklaart hij. “Ik heb de minnelijke schikking aanvaard. Ik wou niet nog eens naar Brussel gaan. En op dit niveau maakt het niet veel uit of je vlak voor je bank staat of één meter verder achter de omheining. Met mijn ervaring moet ik beter weten natuurlijk. Maar vlak na een wedstrijd is de adrenaline zo hoog dat er al eens wat wordt geroepen. Ach, de refs hebben het natuurlijk ook niet gemakkelij­k. Alles moet in een fractie van een seconde worden beslist. Ik ga ervan uit dat iedereen op een eerlijke manier fluit. Eigenlijk mogen we blij zijn dat we nog scheidsrec­hters hebben.”

BILZEN-WALTWILDER:

El Ghoulbzour­i en Boosten komen terug uit schorsing. Bruggen is nog niet speelklaar.

DE KERN: Crescente, Claes, Marchal, Weerts, Theunissen, Bouhriss, Swijngedou­w, Schoubs, Godard, Appermont, T. Ubachs, Heleven, El Ghoulbzour­i, Boosten, Zejnilovic, S. Appermont, Bussels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium