Het Belang van Limburg

“Er is nog altijd die eindronde, he”

-

“Die verplaatsi­ng naar de nummer twee bezorgt me geen extra druk”, lacht Alexandre Rausin, het sluitstuk van de beste defensie van de reeks met amper 26 tegengoals.

“De rol van keeper is er eentje in de schaduw”, relativeer­t de Waal. “Als allerlaats­te man moet je er op beslissend­e momenten natuurlijk wel staan. Gelukkig kan ik rekenen op Lowet en Kardes, twee heel sterke verdediger­s die elkaar goed aanvullen. Ook de communicat­ie verloopt vlot. Toch ligt de sleutel bij het collectiev­e. Iedereen moet zijn verdedigen­de taak uitvoeren en doet dat prima. Onder andere Degeling en Marchandis­e recuperere­n veel ballen op het middenveld.” De beste verdedigin­g, maar niet de meeste clean-sheets. Dat moet toch een doorn in het oog zijn van een doelman? Rausin: “Liever 2-1 winnen dan 0-0-gelijkspel­en. De titel van beste verdedigin­g zegt volgens mij meer dan die van meeste clean-sheets.”

Hoe dan ook, KVK is nu al vijftien matchen ongeslagen. De groeipijne­n van voor Kerstmis lijken verleden tijd. “Daarin heeft de coach een grote rol gespeeld,” looft het 29-jarige sluitstuk, “Hij heeft iedereen doen evolueren en tactisch slimmer gemaakt.”

Dan is het nu enkel nog kwestie van de klus te klaren. Wellen heeft zijn lot in eigen handen. “Als we naast de titel grijpen, kunnen we nog altijd de eindron- de spelen. Natuurlijk zou het fantastisc­h zijn mochten we ons tot kampioen kronen. We gaan er alles aan doen om de titel in de wacht te slepen. Iedereen die bij de club betrokken is, verdient dat. Het wordt zondag niet makkelijk tegen een ploeg in vorm als Diegem, maar we trainen scherp en Dion heeft de juiste vorm op het juiste moment te pakken. We moeten de wedstrijd dus gewoon aanpakken zoals elke andere en ons eigen spel spelen. Ik ben er klaar voor”, lacht Rausin.

KVK WELLEN:

Vinken en Jonckers kijken geblesseer­d toe. Kern wordt aangevuld na de beloftenwe­dstrijd. De Kern: Bieniek , Cheprassov , Degeling , Driesmans , Heeren , Kardes , Lormans , Lowet , Marchandis­e , Rausin , Smeets , Velagic , Watson (dapa)

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Alexandre Rausin.
FOTO JEFFREY GAENS Alexandre Rausin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium