Het Belang van Limburg

“We hebben het zelf in de hand”

VVV-middenveld­er Roel Goffin weigert aan tweede te denken

- Jos CASTERMANS

De degradatie­strijd leek een aangelegen­heid te worden tussen Peer, Bregel en Hoeperting­en, doch daar zijn nu ook Mechelen a/d Maas en Vlijtingen bijgekomen. Beide teams hebben wel nog een bonus van resp. drie en vier punten, maar toch. “Ik wil echt niet aan tweede provincial­e denken”, zegt Roel Goffin, verdedigen­de middenveld­er en één van de sterkhoude­rs van Vlijtingen

Vlijtingen leek dé verrassing van het seizoen te worden. Ondanks het vertrek van een dertiental kernspeler­s prijkte VVV na zestien speeldagen met 26 punten knap op de vijfde plaats. Toen kwam het bericht dat coach Heymans volgend seizoen naar Bregel zou trekken en daarna werden er, eerst nog onder Heymans zelf en nadien onder z'n opvolger Hensen, in totaal nog amper drie puntjes op 36 behaald. Er is dus een verband tussen de aankondigi­ng van Heymans en de steile afgang van VVV.

“Dat kan je gewoon vaststelle­n als je ziet wat we nog behaald hebben”, beaamt Goffin. Maar tegelijk nuanceert hij. “Het lijkt me een combinatie van. Er is zeker minder kwaliteit dan de voorgaande jaren. Iedereen dacht ook dat wij een vogel voor de kat waren. Maar toch pakten we in de heenronde veel punten. Soms misschien met wat meeval, maar belangrijk toch wel: iedereen was fit

Roel GOFFIN Middenveld­er van Vlijtingen en we geraakten in de goede flow. Nu zit alles echter wat tegen. Sterkhoude­rs zoals Morganti (hij is al geblesseer­d sinds oktober), Duijsens en Tans vielen uit. Voor ons team is dat erg, want zij zijn de spelers die vaak het verschil maakten. Dat moet je kunnen opvangen. Wij kunnen het spel niet maken. En we krijgen knullige goals tegen. Dan moeten we meer ruimte geven. Met soms veel tegengoals als gevolg.”

Money Time

Ampofo, Truscelli, Nijs en Cosemans volgen Heymans naar Bregel. Het lijkt op een nieuwe aderlating. Niet ontmoedige­nd voor een man die op een mooie carrière kan terugblikk­en? Want Goffin (30) kreeg z'n jeugdoplei­ding bij MVV (vijf matchen zelfs in de eerste ploeg, jc) en voetbalde nadien verschille­nde jaren bij toenmalig derdeklass­er Veldwezelt en Oosterzone­n.

“Neen. Ik heb twee kinderen en wil dicht bij huis voetballen. Ik woon in Vlijtingen. Ik zal bij deze club nooit weggaan tenzij ze geen weerbare ploeg op de been brengen, daar zijn ze gelukkig al elk jaar in geslaagd. Akkoord, er vertrekken verschille­nde spelers, maar de as blijft. Tans, Duijsens, Neven, L’Ortye, Bellen en ik hebben bijgeteken­d.”

“Nu spelen we nog tegen Hoeperting­en en Bregel. Twee degradatie­kandidaten. Als we het tegen hen niet kunnen halen, verdienen we het niet om in eerste te blijven. We hebben nog vier punten voorsprong en dus alles zelf in de hand. In Hoeperting­en wordt het bikkelen. Daarna komt Bregel. It’s money time.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Roel Goffin
FOTO TOM PALMAERS Roel Goffin

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium