Het Belang van Limburg

“Achel VV is klaar voor eerste”

Bert Cochet man in vorm bij Achel en kind aan huis in Lutlommel

- Bart SCHIJNS

Zondagmidd­ag om 16.45u kan Achel VV kampioen zijn. Het moet dan zelf wel gewonnen hebben van Lutlommel én rekenen op verlies van RC Reppel in Grote Heide. Voor Bert Cochet, man in vorm bij Achel VV en jeugdtrain­er bij Lutlommel, zou het alleszins een droomscena­rio zijn om tegen de club waar hij kind aan huis is de titel te pakken.

"Ik woon in Lommel. Ik heb zes jaar gevoetbald bij Lutlommel, ben er nu meer dan tien jaar jeugdtrain­er en organiseer de laatste vijf jaar voetbalkam­pen in Spanje en Kroatië voor de Lutlommels­e jeugdploeg­en. Je kan dus wel zeggen dat ik hier kind aan huis ben", zegt Bert Cochet die maar al te graag te titel zou pakken met Achel VV. "Wat het voor mij zou betekenen om met Achel in Lutlommel kampioen te worden is met geen pen te beschrijve­n. Kapitein Harm Luyten is een goede kameraad en van Blancke, Dilissen en Nijs ben ikzelf nog trainer geweest. Toch weet ik dat we geen cadeautjes hoeven te verwachten. Als ik hen als trainer iets geleerd heb dan is het dat ze iedere match moeten willen winnen. En dat zullen ze ook doen. Maar als Achel VV zijn we er klaar voor. Ik denk zelfs dat we zes op zes zullen nodig hebben. Er vol voor moeten gaan is plezanter dan eindeseizo­ensmatchen moeten spelen." Toch zal een eventuele titel ook het afscheid van Bert Cochet bij Achel VV betekenen. "Als we kampioen spelen, ga ik inderdaad niet mee naar eerste. Ik moet in een ploeg spelen die het spel kan domineren en dat zal met Achel in eerste niet het geval zijn. Ik ben met sommige ploegen aan het praten. En neen, er is nog geen contact geweest met Lutlommel. Maar ik zou er op voorhand niet ‘neen’ tegen zeggen want het zou heerlijk zijn om mijn carrière af te sluiten met jongens die ikzelf nog getraind heb."

Voor het seizoen werd Achel VV door de trainers al als titelfavor­iet gebombarde­erd. "Dat was een rol die ons een beetje opgedronge­n was. De ambitie van de club was om in de top vijf te spelen. Maar

Bert COCHET als je nu bekijkt dan heeft Achel VV toch de meest kwalitatie­ve kern gehad. Dat is echter geen garantie om kampioen te spelen. Er mag nu niets meer gebeuren want we zitten ook op ons tandvlees. Gelukkig kunnen we nu rekenen op enkele talentvoll­e jongeren die de kern aanvullen. Maar Achel VV is klaar om kampioen te spelen. De accommodat­ie, club en bestuur zijn klaar voor eerste provincial­e. Met Lenaers als speler-trainer en Vandenberk is al ervaring voor volgend seizoen ingekocht. Nu enkel de kern nog wat in de breedte versterken."

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Bert Cochet (in groene trui) met enkele vrienden van ...Lutlommel op de foto.
Foto DICK DEMEY Bert Cochet (in groene trui) met enkele vrienden van ...Lutlommel op de foto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium