Het Belang van Limburg

Cipiers betrapt met cannabis tijdens actie tegen drugs

-

Politie Voeren heeft donderdaga­vond tijdens de actie tegen het drugstoeri­sme twee cipiers betrapt. Het gaat om twee dertigers die werken in de gevangenis van Marche-en-Famenne. Ze hadden kleine gebruikers­hoeveelhed­en cannabis op zak. Tegen de twee wordt wellicht een tuchtproce­dure opgestart.

Tijdens de controleac­tie langs de E25 in Voeren werden in totaal 25 pv’s opgesteld. Aan de actie onder de noemer ‘Panoramix’ namen een twintigtal Spaanse politiemen­sen met drugshond deel. Een van die honden blafte toen de auto’s met de cipiers werd gecontrole­erd. Tijdens de fouillerin­g bleken ze allebei drugs op zak te hebben. Ze hadden die in Nederland gekocht.

“Het bezit van drugs is in geen geval te cumuleren met hun job als cipier,” klinkt het een vakbondsaf­gevaardigd­e. “De directie van de gevangenis zal ongetwijfe­ld een verslag van de politie krijgen en een tuchtproce­dure opstarten. De betrokkene­n kunnen geschorst worden tot het onderzoek is afgerond. De tuchtraad kan nadien een overplaats­ing opleggen. Mocht blijken dat de drugs ook voor gevangenen waren bestemd, dan kan dat leiden tot een ontslag.”

De politie stelde nog 23 andere pv’s op voor drugsbezit. Zes drugstoeri­sten kregen een onmiddelli­jke schikking die ze meteen via een banktermin­al konden betalen. Vier van hen gingen daar op in. Vier pv’s werden op de gewone manier afgehandel­d, omdat er minderjari­gen bij betrokken waren.

De politie stelde ook drie pv’s op voor verboden wapendrach­t. Bij de controle troffen de agenten drie personen aan, die voor verhoor geseind stonden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium