Het Belang van Limburg

Politie identifice­ert dieven dankzij cameranetw­erk

-

De twee dieven die dinsdag in taverne De Klok op de Grote Markt toesloegen, zijn geïdentifi­ceerd. Dankzij de goede camerabeel­den van de zaak en het cameranetw­erk in de stad kon de politie de daders volgen tot aan hun voertuig.

Dankzij deze beelden en die van de ANPR-camera’s voor nummerplaa­therkennin­g konden de daders en hun auto opgespoord worden. De twee daders reden met een buitenland­se nummerplaa­t en waren maar korte tijd in de politiezon­e geweest, waaruit kan worden afgeleid dat ze op dievenpad waren. In De Klok op de Grote Markt in Sint-Truiden hadden ze de iPhone van zaakvoerde­r Stefan Heusdens meegegrist. Heusdens kon zijn toestel traceren via de app ‘Zoek mijn Iphone’ en stelde vast dat het amper een uur later al in het Brusselse was. Het voertuig van het duo staat nu geseind.

Jeugdbeweg­ing

De politie wist ook een aantal jongeren van een jeugdbeweg­ing te identifice­ren die op kamp waren in Bautershov­en. De groendiens­t van Sint-Truiden had klachten van vernieling­en aan bloembakke­n gemeld bij de politie. Deze groep had na een uitstap naar het centrum de planten uit de bakken gerukt en vernieling­en aangebrach­t aan de bloembakke­n. “Door ze te volgen met de bewakingsc­amera’s konden we de jeugdbeweg­ing identifice­ren. Zij zullen zich moeten verantwoor­den op het politiecom­missariaat”, zegt korpschef Steve Provost.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? De dieven werden gefilmd in de zaak waar ze toesloegen en konden door het cameranetw­erk tot aan hun auto gevolgd worden. Die auto werd herkend op de slimme camera’s.
FOTO JOZEF CROUGHS De dieven werden gefilmd in de zaak waar ze toesloegen en konden door het cameranetw­erk tot aan hun auto gevolgd worden. Die auto werd herkend op de slimme camera’s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium