Het Belang van Limburg

“Een geschenk uit de hemel”

Horloge van verongeluk­te Zara (13) terecht na oproep in onze krant

- Koen SNOEKX

Het goudkleuri­ge horloge van de Meeuwense Zara Braeken (13), die ruim twee weken geleden verongeluk­te onder een vuilniswag­en, is terecht. Zara verloor het horloge twee dagen voor haar dood tijdens een fietstocht­je. Een vrouw uit Meeuwen, die het sieraad op straat vond, zag de emotionele oproep van Zara’s ouders over het horloge in onze krant en bracht het sieraad terug. “Een geschenk uit de hemel”, zegt Zara’s moeder.

De ouders van Zara Braeken, het 13-jarige meisje uit Meeuwen dat ruim twee weken geleden stierf onder een vuilniswag­en toen ze van een bushalte naar huis wandelde, deden afgelopen donderdag een emotionele oproep in onze krant. ‘Help ons alsjeblief Zara’s horloge terug te vinden’, smeekten ze. Zara was haar horloge verloren toen ze twee dagen voor haar dood, samen met haar oudere zus, een fietstocht­je door Meeuwen-Gruitrode maakte. “Zara had het horloge, een goudkleuri­ge Casio, met haar eigen zakgeld gekocht en vond het dan ook bijzonder jammer dat ze het verloren was. Omdat Zara er nu niet meer is, is het horloge voor ons erg waardevol”, zei Zara’s mama Winnie Bloemen afgelopen donderdag in onze krant.

Emotioneel

De oproep in onze krant had effect, want donderdaga­vond kregen de ouders van Zara een telefoontj­e van een onbekend nummer. “We hadden de oproep gemist, maar mijn man zei meteen wat ik dacht: ‘het horloge’. Ik belde het nummer terug en een mevrouw aan de andere kant van de lijn zei: ‘Ik denk dat ik het horloge van uw dochter heb gevonden.’” De vrouw van middelbare leeftijd uit Meeuwen, die liever anoniem blijft, had het horloge op straat gevonden op het traject dat Zara, twee dagen voor haar dood, samen met haar zus met de fiets had afgelegd. “De vrouw vond het horloge op de dag dat Zara het verloor en heeft het al die tijd netjes bewaard”, zegt mama Winnie Bloemen. “Maar toen ze bij onze oproep in de krant de foto van het horloge van Zara zag staan, wist ze dat zij het horloge van onze dochter had gevonden. Donderdaga­vond heeft ze ons het horloge teruggebra­cht. Een heel emotioneel moment.”

Lievelings­bloemen

De ouders van Zara zijn bijzonder blij dat het horloge van hun overleden dochter terecht is. “Dit is een geschenk uit de hemel”, zegt mama Winnie Bloemen. “Omdat Zara zo gehecht was aan het horloge, heeft dat voor ons een grote emotionele waarde.” De ouders van Zara bedankten de vindster uit Meeuwen gisteren met een grote bos bloemen. “We hebben de vrouw de lievelings­bloemen van ons Zara geschonken. We zijn die vrouw bijzonder dankbaar.”

 ??  ??
 ?? Foto HBVL ?? Een vrouw uit Meeuwen zag de oproep met de foto van het verloren horloge van Zara in onze krant en bracht het sieraad donderdaga­vond terug naar de ouders.
Foto HBVL Een vrouw uit Meeuwen zag de oproep met de foto van het verloren horloge van Zara in onze krant en bracht het sieraad donderdaga­vond terug naar de ouders.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium