Het Belang van Limburg

Clown riskeert 8 jaar cel voor verkrachti­ng meisjes

-

De 62-jarige kinderanim­ator en voormalig frituuruit­bater D. V. uit Grote Brogel riskeert 8 jaar cel. Clown Nico staat terecht voor de verkrachti­ng en aanranding van zeven meisjes tussen 9 en 12 jaar oud. De man gaf hen geld of speelgoed als ze hun kleren uittrokken en vergreep zich aan hen. In de rechtbank toonde hij nauwelijks schuldinzi­cht. “Ik ben niet aangetrokk­en tot kinderen.”

D. V. was vrijdag aanwezig in de rechtbank waar de zitting achter gesloten deuren verliep. De zestiger leek te vrezen voor represaill­es, want hij zakte in het gezelschap van een tiental potige kerels naar Hasselt af. De man verkeert intussen weer op vrije voeten. Tussen 2000 en 2015 maakte D. V. misbruik van zijn rol als clown en als friturist om het vertrouwen van de kinderen te winnen. Hij gaf ze vijf euro of een speelgoedj­e op voorwaarde dat ze hun kleren uittrokken en randde hen aan. Ook bleek hij in het bezit te zijn van naaktfoto’s van een slachtoffe­r. Uit onderzoek bleek dat hij ook kinderen van zijn boezemvrie­nd misbruikt had. Zelfs al in 1998 zou hij over de schreef zijn gegaan, maar die feiten bleken verjaard.

Geen schuldinzi­cht

De verdachte woonde bijna zijn hele leven in Hechtel-Eksel, maar verhuisde een drietal jaar geleden naar Grote-Brogel (Peer). Intussen heeft hij zijn domicilie in Herk-de-Stad.

In de rechtbank bekende D. V. de aanranding, maar hij ontkende de verkrachti­ng. De man, die intussen gestopt is als kinderanim­ator en friturist, toonde weinig schuldinzi­cht. Dat erkende ook Sophia Lycops, advocate van twee slachtoffe­rtjes. “Net als in zijn verhoor voor de politie heeft hij vrijdag herhaald zich niet aangetrokk­en te voelen tot kinderen. ‘Ik ben geen pedofiel’, verklaarde hij. De man is duidelijk vooral met zichzelf bezig.”De Hasseltse strafrecht­er velt op 18 mei het vonnis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium