Het Belang van Limburg

215 feestbegel­eiders voor presesverk­iezingen

- Dirk JACOBS

Zondag starten de presesverk­iezingen in Diepenbeek, zij het nog op bescheiden groepsnive­au. Vanaf dinsdag staan de eerste grotere activiteit­en op de agenda. Dan bijten Miezerik, ASG en Kerberus de spits af van een vijf weken durend studentenf­estijn dat zich, typisch voor Diepenbeek, in tenten afspeelt.

“Op dinsdag en donderdag zijn er de vaste TD-avonden”, legt komend Miezerik-preses Lennert Snijkers uit. “Van vrijdag tot en met zondag heerst er elke week complete stilte. Dat is zo afgesproke­n met de gemeente. En daar gaan we ook echt voor zorgen, net als voor de goede orde op de andere dagen.”

Om die goede gang van zaken te waarborgen, staat een leger van liefst 215 feestbegel­eiders klaar. “Dat zijn er 115 meer dan vorig jaar”, weet Diepenbeek­s burgemeest­er Patrick Hermans. “Toen deden 100 mensen een uitstekend­e job, intussen zijn er 115 bijkomende studenten opgeleid als begeleider. Zij worden vooral bij de grotere activiteit­en op dinsdag en donderdag ingezet. Op alle dagen blijft het volume van de muziek ook beperkt. De feestjes eindigen meestal om middernach­t. Op dinsdag mogen de studenten wel nog samenblijv­en tot 2 uur. Op donderdag kan muziek tot 98 decibel met afbouw naar 90 decibel vanaf 1 uur, maar om 2 uur moet ook dan het feest afgelopen zijn. Dat heeft vorig jaar gewerkt en dat zal ook nu wel lukken. Op deze manier blijven de studenten en de buren goede vrienden en dat is wat we het liefst hebben.”

Slotevenem­ent

“Zondagavon­d houden alle groepen een zeer beperkte bekendmaki­ng van het nieuwe presidium voor de eigen leden”, legt Lennert Snijkers uit. “Op maandag en woensdag zijn er kleinere activiteit­en, vaak ook overdag. Dinsdag is er dan een grotere activiteit met iets meer volk en op donderdag heeft elke groep zijn slotevenem­ent. Dat zijn de mo- menten waarop de feestbegel­eiders echt ingezet zullen worden en dus ook nodig zijn.” Onder meer Bio Medica, Filii Lamberti, ABVG en Creon sluiten de dans met hun TD op 17 mei.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Men is druk in de weer met de opbouw van de tenten voor de presesverk­iezingen die zondag van start gaan.
FOTO SERGE MINTEN Men is druk in de weer met de opbouw van de tenten voor de presesverk­iezingen die zondag van start gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium