Het Belang van Limburg

Rode loper uitgerold voor opening van gloednieuw jeugdcentr­um De Bilding

- Johnny GEURTS

Vrijdag werd alvast de rode loper uitgerold in de achtertuin van vrijetijds­centrum De Kimpel. Hier werd namelijk het groots openingswe­ekend ingeluid van het gloednieuw­e jeugdcentr­um De Bilding. Met bijna 250 vierkante meter aan zaalopperv­lakte ingedeeld in twee compartime­nten plus een repetitier­uimte voor lokale bands, kreeg de jeugd wat ze vroeg. “Alle voorzienin­gen die we vooropstel­den werden ingewillig­d. Het is een modern jeugdcentr­um geworden voor evenemente­n en fuiven”, aldus de werkgroep die mee de lijn uitstippel­de van hun eigen jeugdcentr­um.

Voor jongeren wordt het voortaan een stuk makkelijke­r om zelf activiteit­en te organisere­n in Bilzen. Het gloednieuw­e functionee­l jeugdcentr­um De Bilding moet daarvoor zorgen. “Het waren de jeugdveren­igingen, de jeugdraad en de Bilzerse jongeren die al lange tijd vragende partij waren voor een eigen locatie waar ze kunnen samenkomen en gemakkelij­k evenemente­n op touw kunnen zetten”, aldus burgemeest­er Frieda Brepoels (N-VA).

Het gebouw bestaat uit een grote zaal voor 489 personen en een kleine zaal met een capaciteit van 222 bezoekers. De akoestisch­e repetitier­uimte voor lokale muziekgroe­pjes, de tapinstall­atie in beide compartime­nten en alle noodzakeli­jke moderne voorzienin­gen maken het geheel compleet. “Het jeugdcentr­um is een absolute boost voor de jeugd van Bilzen. Het polyvalent gebouw leent zich zowel voor fuiven als een avondje stand-up comedy. Het ontwerp van het gebouw, de noden en zelfs de naam werden aangebrach­t door de jongeren zelf”, verduideli­jkt schepen van Jeugd Griet Mebis (Open VLD).

Uitverkoch­t

De jeugd is dan ook tevreden. “We hebben nu een vaste uitvalsbas­is. Voor liveoptred­ens zal dit ongetwijfe­ld een meerwaarde worden. De open ruimte is geweldig”, stelt Marne Peters die mee zijn zegje deed in de werkgroep. Voor de openingsfu­if vroegen ruim 600 jongeren een gratis inkomticke­t aan. En zo zorgt de fuif op zaterdag met onder andere Lisa Smolders, Partyshake­rs en The Whatevers voor een eerste uitverkoch­t huis.

 ??  ??
 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? De jongeren kijken uit naar de eerste fuif die zaterdag plaatsvind­t in het gloednieuw­e jeugdcentr­um De Bilding op de vrijetijds­site van De Kimpel.
FOTO JOHNNY GEURTS De jongeren kijken uit naar de eerste fuif die zaterdag plaatsvind­t in het gloednieuw­e jeugdcentr­um De Bilding op de vrijetijds­site van De Kimpel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium