Het Belang van Limburg

“Wat een grote mindfuck!”

-

Door het rode scherm van Jeffrey zijn heel wat kijkers hun hoofdverda­chte kwijt. “Ik vond hem ook wel verdacht, maar op het einde werd duidelijk dat hij veel te eerlijk is voor dit spel”, aldus Sam. “Hij koos altijd voor de groep, nooit voor zichzelf.”

Na zijn gebrek aan kennis over het kindergebi­t viel Steve ook deze aflevering weer op. Bij de opdracht met de piñata’s bakte hij er niets van en ook het fietsen leek te moeilijk.

“Je zegt het: ‘hij viel op’. Ik vind dat zijn ‘mislukking­en’ iets te fel in de verf worden gezet. Ik heb hem nog niet volledig geschrapt, maar ik denk dat hij zich bewust verdacht wou maken of het gewoon echt niet kon. Het is goed mogelijk dat die populaire muziek gewoon buiten zijn kennis viel. En er is ook niet in beeld gekomen op welke stand die hometraine­r stond waarop ze moesten fietsen. Voor hetzelfde geld stond die op tien en dan is het niet zo evident om een kilometer te fietsen binnen die tijd.”

We moeten dus op zoek naar een minder opvallende kandidaat?

“Ik denk het wel. Katrien en Bahador doen ook dingen mis, maar dat komt niet zo uitdrukkel­ijk in beeld. De opdracht met de sombrero’s leek mij onbegonnen werk dus eigenlijk trek ik daar liefst geen conclusies uit. De enige manier om die opdracht te doen lukken, was door constant met twee die sombrero’s in ’t oog te houden. Daarom dat ik Katrien verdenk, maar Bahador blijft voor mij de meest verdachte. Toen hij en Lloyd die autoband moesten vervangen, zei hij achteraf tegen de camera dat Lloyd helemaal verkeerd bezig was, maar op het moment zelf heeft hij er niets van gezegd. Hij had het ook kunnen overnemen van Lloyd, maar hij liet hem maar sukkelen. En bij de opdracht met de koffertjes zat hij er wel héél relaxed bij. Hij en Jeffrey hadden de koffertjes van nul euro, wat volgens mij een slimme zet is als mol. Jeffrey was aan het sterven van de stress, maar Baha zat daar heel rustig.”

Hoe zou jij die opdracht met de koffertjes aangepakt hebben?

“Wat een grote psychologi­sche mindfuck was dat! Ze doen die mensen wat aan. (lacht) Ik zou nooit eerlijk geweest zijn, want je kan heel veel prijsgeven over je mol. Als je in het spel zit, doe je echt alles om daar te blijven. Zelfs pasvragen kopen. Het geld heeft eigenlijk geen betekenis. Je wil graag winnen, maar enkel om het hele avontuur mee te maken. Tot ik eruit ging heb ik zelfs nooit aan het geld gedacht.”

→ ‘De Mol’, VIER, zondag, 20.00 uur

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium