Het Belang van Limburg

“Eerlijk spelen”

Olivier Foets ontvangt toekomstig team in Beringen

-

Voor Olivier Foets (30) wordt de laatste Beringse thuiswedst­rijd een speciale match. Na zes jaar Paal trekt de assistent naar As, zaterdag de tegenstand­er.

Foets word volgend seizoen hoofdcoach van het tweede damesteam bij As en rechterhan­d van T1 Brecht Van Kerckhove bij de Liga A-ploeg . “Natuurlijk was een vertrek niet makkelijk na al die mooie jaren”, bekent Foets. “Ik mocht ervaring opdoen in Paal en werd vier keer kampioen. Maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Wel blijf ik achter de schermen nog actief, om de coördinati­e te helpen ondersteun­en.” Foets werd overtuigd door Brecht Van Kerckhove en zijn project. “Nu stond de tweede ploeg van As op zichzelf. Vanaf volgend seizoen willen we inzetten op een betere doorstromi­ng van de jeugd.”

Tongeren als voorbeeld

Voor As B lijkt de degradatie naar eerste provincial­e wel onafwendba­ar. “Zo erg is dat niet”, aldus Foets. “Dat geeft ons de kans om nog meer in te zetten op jong talent, dat wekelijks zal mogen meetrainen met de A-ploeg. De ambitie van As is duidelijk: kampioen worden. Al blijft het hoofddoel de meisjes op te leiden voor het A-team. We willen een ploeg bouwen naar het voorbeeld van Tongeren, waar de doorstromi­ng heel goed verloopt.” Zaterdag staat er in Beringen alvast een feestje gepland om de laatste thuismatch mooi af te sluiten en afscheid te nemen van Foets. “Heel speciaal. Alles valt op één dag samen. Zo speel ik die dag ook nog kampioen met de U15 (lacht).”

De jonge coach wil zijn job bij Bepavoc tot de laatste dag goed uitvoeren. “As een handje toesteken in de degradatie­strijd is niet de bedoeling. We gaan het eerlijk houden.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Olivier Foets speelt zaterdag zijn laatste thuismatch.
Foto DICK DEMEY Olivier Foets speelt zaterdag zijn laatste thuismatch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium