Het Belang van Limburg

“Tweede helft op Charleroi moet vertrouwen geven”

Joakim Maehle vervangt morgen geschorste Mata

- Erik DE GRUYTER

Clinton Mata heeft aan de vrijdagtri­p naar zijn gewezen werkgever een derde gele kaart overgehoud­en. Morgen is het in de Ghelamco Arena daardoor weer aan Joakhim Maehle om de positie van rechtsacht­er in te vullen. “Ik ben er klaar voor”, zegt de Deen, die op Charleroi de slotfase volmaakte als linksback.

Joakhim Maehle stond de laatste keer in de basis op de slotdag van de reguliere competitie tegen...AA Gent.

“Ik ben in de play-offs nog niet gestart”, weet de bijna 21-jarige verdediger.“Maar ik ben jong en heb nog veel te leren. Bovendien is Clinton Mata na zijn blessure sterk teruggekom­en. Clinton is echt een voetballer van een serieus kaliber. Maar ik hoop hem toch waardig te vervangen. Ik ga mij voor meer dan honderd procent geven.”

Zeven finales

Joakim Maehle mocht als vervanger van Jere Uronen in Charleroi al twintig minuten warm draaien voor de grote confrontat­ie met de Buffalo’s. De Genkse verdediger beseft dat er morgen veel op het spel staat.

“We hebben nog iets recht te zetten tegen Gent”, verwittigt Joakim Maehle. “In die laatste match gingen we thuis met 1-2 onderuit. Gent is één van de sterkste teams in België. Maar onze knappe tweede helft in Charleroi moet ons het nodige vertrouwen geven. Er volgen nog zeven spannende finales. We gaan vol gas geven om dat Europees ticket te pakken.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Joakhim Maehle viel vrijdag in op links.
FOTO JEFFREY GAENS Joakhim Maehle viel vrijdag in op links.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium