Het Belang van Limburg

“Het begint op te lopen”

Alexis De Sart en Jordan Botaka helpen STVV aan een punt

-

Jonas De Roeck veranderde op het uur het geweer van schouder. Invaller Alexis De Sart en Jordan Botaka bogen aan zee een dubbele achterstan­d in extremis nog om in een gelijkspel. “Met wat geluk hadden we zelfs nog kunnen winnen”, besefte doelpunten­maker De Sart.

Op het uur ruimden Vetokele en Asamoah plaats voor Acolatse en De Sart. “De coach had ons gevraagd om STVV meer schwung naar voren te geven”, opende De Sart. “We zijn daar aardig in geslaagd. Al na acht minuten stond de aansluitin­gstreffer op het scorebord. We bleven drukken en er kroop angst in de ploeg van KV Oostende. Op het einde valt dan de verdiende gelijkmake­r. Met wat geluk hadden we zelfs kunnen winnen. Het is jammer dat Samy miste.” De 21-jarige Samy Bourard zal vannacht niet goed geslapen hebben. De invaller had in de voorlaatst­e minuut de winning goal aan de voet, maar verkwansel­de de opgelegde kans. “Iedereen heeft hem er na de wedstrijd meteen op aangesprok­en”, lachte Botaka. “Maar het is een jonge gast. Samy heeft dit seizoen nog niet veel gespeeld en hij zit er nu wat door. Zo’n misser is iedereen al wel eens overkomen.”

Bevrijding

De vleugelaan­valler was 85 minuten lang onzichtbaa­r, maar schudde vervolgens een klasseflit­s uit zijn schoenen. “Het was mijn eerste poging op doel en het leverde meteen een punt op”, knipoogt Botaka. “We domineerde­n het spel, maar waren tweemaal niet geconcentr­eerd. KV Oostende hield ons lange tijd ver van doel, maar we bleven rustig. De dubbele wissel pakte goed uit. Het is mijn vierde doelpunt van het seizoen. Drie doelpunten op twee weken. Het begint eindelijk op te lopen. Het seizoen zit er bijna op.” (lacht)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium