Het Belang van Limburg

City mag na vijfde titel op recordjach­t

De Bruyne en Kompany kampioen zonder te spelen na blamage ManU

-

Het is altijd wat lullig, maar Manchester City werd gisteren kampioen vanuit de luie zetel, zonder te moeten spelen. Het won zaterdag wel bij Tottenham en kon enkel de champagnek­urken laten knallen als Manchester United een dag later in eigen huis zou verliezen van West Bromwich. Zo geschiedde...

City deed zaterdag wat moest, op het veld van Tottenham winnen, met een ijzersterk­e Vincent Kompany achterin en alweer Kevin De Bruyne als regisseur. De vijfde titel werd gisteren erg verrassend een feit doordat Man United thuis van rode lantaarn West Brom verloor.

Pep Guardiola stond op dat moment op de golfbaan met z’n zoon en was ongetwijfe­ld “so happy” toen hij het nieuws hoorde. De Champions League winnen lukte niet, maar “de Premier League winnen is gewoon moeilijker”, aldus Guardiola. “Je moet er elke week staan en qua cijfers is dit een van mijn beste seizoenen ooit.”

Ook Kompany vierde zijn derde City-titel thuis met de familie en belde meteen met een dolblije De Bruyne (foto inzet), die na twee League Cups zijn eerste grote prijs in Engeland beet heeft. En het seizoen van City kan nog mooier worden. Met nog vijf vrij makkelijke matchen te gaan kunnen ze de records van 30 zeges, 95 punten, 103 goals en 71 doelsaldo – alle vier van Chelsea – nog breken. City zit aan 28 zeges, 87 punten, 93 goals en 68 doelsaldo. Het kan ook nog met de grootste voorsprong ooit finishen. City staat al 16 punten voor, het record staat op naam van Man U (18 punten).

De Premier League winnen is gewoon moeilijker. Je moet er elke week staan Pep GUARDIOLA Manager Manchester City

 ?? FOTO PHN ?? De City-spelers vieren feest op Wembley. Een dag later mochten ze van thuis uit vieren (inzet).
FOTO PHN De City-spelers vieren feest op Wembley. Een dag later mochten ze van thuis uit vieren (inzet).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium