Het Belang van Limburg

Snertweeke­nd voor Vandoorne

-

Shanghai was een GP om snel te vergeten voor Stoffel Vandoorne (foto). De West-Vlaming moest heel het weekend zijn meerdere erkennen in teammaat Fernando Alonso. In de kwalificat­ies liet McLaren zijn twee piloten elkaar een slipstream geven om zo het gebrek aan topsnelhei­d te compensere­n. Dat ingestudee­rde nummer leverde twee tienden op voor één van de rijders, en doordat Alonso sneller was in Q1, kreeg hij dat voordeel. Het verklaart ten dele het deficit.

In de race finishte Vandoorne als dertiende, liefst zes plaatsen achter de Spanjaard. “Net als in Bahrein had ik een slechte start, terwijl ik denk dat ik weer niets verkeerd deed. Het startsyste­em was wellicht niet goed afgesteld. Daarna verloor ik nog wat posities in de openingsro­nde. Ik zat op de verkeerde plaatsen in het verkeer. Fernando rijdt altijd een sterke eerste ronde en maakt daar dikwijls het verschil.” Vandoorne haalde Sergey Sirotkin in, maar raakte vast achter Lance Stroll en moest zijn pitstop in de strijd gooien om die in te halen. Daarna viel de safety-car in zijn nadeel uit. “Op het einde had ik ook nog rare geluiden en vibraties in de motor, maar het team zegt dat die oké is voor de race in Bakoe.”

Daar in Azerbeidzj­an is over twee weken geen beterschap te verwachten voor het geplaagde McLaren. Daarvoor is het wachten op het zogenaamde ‘T2 Package’, een ingrijpend­e update die we in Barcelona te zien krijgen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium