Het Belang van Limburg

“Niet te zwaar aan tillen”

- Lars AUSSEMS

Maaseik kan dus toch verliezen. In haar laatste duel in de Final Four ging het onderuit bij Aalst. Al moest natuurlijk niets voor een experiment­erend Noliko, dat al een tijdje zeker was van de finale en plek één. Ook de andere finalist Roeselare roteerde en verloor haar generale repetitie in Menen (3-0). “Ik ben ontgoochel­d”, vertelde Noliko-coach Joel Banks. “Al moeten we hier zeker ook niet te zwaar aan tillen.” Zowel Maaseik als Roeselare zullen de finaleweds­trijden aanvatten met een nederlaag op zak. Al moet daar ook weer niet flauw over gedaan worden. Met de kwalificat­ie al beet heten dat accidents de parcours. Net als tegen Menen roteerde Noliko-coach Joel Banks. Nu startten Maan, Gevert en Tammemaa in plaats van Rychlicki, Cox en Mijatovic. Sighinolfi en Bruno bleven lekker staan. Het was zaterdag een Maaseikse kanonstart in Aalst, zoals al vaker dit seizoen. Enkel tot 1-3 bleef de thuisploeg in het spoor. Colson en co maakten van 13-22 nog 18-22, maar Noliko gaf het niet meer weg. Wat volgde waren drie spannende sets. Banks bleef experiment­eren. Onder meer Dumont, Van Heyste en even later ook Rychlicki mochten opdraven. Wendt, Colson en Staszewski scoorden vlotjes. Die eerste viel nog geblesseer­d uit in set drie, Van Walle was een goede vervanger. Bij momenten waren er bij Maaseik te veel individuel­e foutjes. Aalst, dat in haar laatste thuiswedst­rijd gemotiveer­d voor de dag kwam, was net iets zuiverder en scherper in moneytime. Goed voor een nipte zege en de eerste Maaseikse nederlaag in deze Final Four.

Noliko sluit wel af met een stevige 15 op 18. “We willen altijd winnen en hadden graag het momentum vastgehoud­en. Maar hier moeten we ook niet té zwaar aan tillen”, aldus coach Banks.

Titelhonge­r

Tenslotte werd het hoofddoel, de finales, vlot bereikt. “Ik ben heel trots op de jongens voor het harde werk en parcours tot dusver. De laatste twee matchen waren leermoment­en. Forceren moest niet meer, belangrijk was om andere jongens ritme te gunnen. Ik ben dus wel tevreden dat we konden uitprobere­n, in voorbereid­ing op wat écht telt”, aldus de Brit. Allicht zaten de spelershoo­fden ook al bij die finales tegen Roeselare. “Dat wordt andere koek”, aldus Banks. “De honger naar de titel is enorm groot. Ik heb het gevoel dat we geleerd hebben uit de bekerfinal­e. Met meerdere finaleweds­trijden wordt ook het mentale belangrijk. Blijven volhouden en knokken voor elk punt wordt de boodschap.” SETSTANDEN: 19-25, 25-23, 25-23, 26-24. Aalst: Keemink, Claes (8), De Paepe (8), Van Walle (8), Staszewski (10), Colson (16), libero: Deroey. Kwamen in: Wendt (13), Van Hoyweghen (1), Maikinen. Maaseik: Tammemaa (9), Maan (12), Blankenau (1), Bruno (13), Gevert (15), Sighinolfi (8), libero: Dronkers. Kwamen in: Mijatovic (2), Van Heyste, Ahyi, Rychlicki (7), libero: Dumont.

FINAL 4 PO

Menen - Roeselare Aalst - Nol. Maaseik 1 Nol. Maaseik 2 Roeselare

3 Aalst

4 Menen 6 6 6 6 5 3 2 2 1 3 4 4 3-0 3-1 16-6 15 11-12 8 10-14 7

8-13 6

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium