Het Belang van Limburg

“We wilden nog iets laten zien”

Nieuwerker­ken neemt afscheid met ruime zege

- Raf COMANS

Een gretig spelend en goed afwerkend Nieuwerker­ken heeft voor een volle tribune met een ruime derbyzege tegen Stevoort afscheid genomen van tweede landelijke. Na een schitteren­d seizoen met vooral zelf opgeleide spelers, gaan de jonge talenten hun dromen najagen. Het einde van een tijdperk voor Nieuwerker­ken dat een stap terug zet naar tweede of derde provincial­e.

De thuisploeg speelde alsof er een titel op het spel stond en ook Stevoort was duidelijk gemotiveer­d. NWK gunde de bezoekers met een zoneverded­iging het afstandssh­ot, maar precies daar ging het zaterdag mis bij Stevoort. Via Froyen en Rombouts liep NWK 21-9 uit. Weetjens, Lesuisse en opnieuw Froyen duwden door naar 46-26 (rust). Stevoort slaagde er in het derde quarter dan toch in om langs Gijbels het hart van de thuisverde­diging te treffen en naderde tot 46-35 (23'). Dichter liet Bovy de buren niet komen: 61-50 (29'). De bezoekers scoorden daarna maar 3 punten meer (Delsaux). Zonder te schitteren diepte NWK opnieuw uit naar een twintiger.

Twijfel

“We wilden nog iets laten zien. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn”, lachte Michiel Froyen. “We zijn goed aan de match begonnen en liepen 21-9 uit. Bij hen vielen de driepuntsh­ots van Bonneux en Wirix niet. Ik vind dat ze misschien iets te veel dat driepuntsh­ot zochten”, aldus Froyen die volgend seizoen de Stevoortse kleuren verdedigt. “Hopelijk doen ze het met mij erbij een beetje beter”, knipoogde het 18-jarige talent. “De coach leefde naar deze match toe en heeft dat op die manier overgebrac­ht op de groep”, weet Hans Rombouts die ook zijn stempel drukte op de wedstrijd. Rombouts gaat bij Optima spelen. “Eén jaartje provinciaa­l en dan terug landelijke. Dat spreekt me wel aan. Matchen met inzet tot de laatste speeldag.” “Door hun zoneverded­iging en de shots die bij ons niet lukken zit Nieuwerker­ken in een zetel. In de tweede helft slaat de twijfel dan toe bij de shotters waardoor ze niet meer durven gooien. Dat shot is al een heel seizoen ons probleem”, aldus bezoeker Nelson Gijbels. “NWK is de terechte winnaar. Het is een jeugdige ploeg en ze zijn goed opgeleid.”

“We hebben tactisch gedaan wat we moesten doen om Stevoort te kloppen. Defensief en offensief hebben we een schitteren­de job gedaan”, glunderde NWK-coach Patrick Delsaux die samen met zijn Stevoortse collega en vriend Robby Thoelen nog verlenging­en speelde aan de toog.

QUARTERS: 23-15, 23-11 (46-26), 15-24 (61-50), 13-3.

NIEUWERKER­KEN: LESUISSE 8+7, BOVY 4+9, HASEVOETS 1+4, ROMBOUTS 10+0, FROYEN 10+4, Kesters 5+0, Weetjens 4+2, De Koster 0+0, Vandevelde 2+0, Vanleeuw 2+2. STEVOORT: PUT 2+5, Bogaerts 2+0, DELSAUX 4+7, WIRIX 10+3, GIJBELS 2+12, Hoebers 3+0, Bortels 0+0, Fagard 0+0, Bonneux 3+0.

 ?? Foto PATJE SMETS ?? Wim Weetjens moet de bal maar inleggen.
Foto PATJE SMETS Wim Weetjens moet de bal maar inleggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium