Het Belang van Limburg

Titel en promotie voor Sporting NeLo

-

Het gelijkspel in Schoten volstond voor Sporting NeLo om de titel en de bijhorende promotie naar tweede nationale te pakken. “Met dank aan Aitana Gil”, benadrukt trainer Frank Goossens. “Onze keepster stopte vijf seconden voor tijd een strafworp van de tegenstand­er en behoedde ons voor de eerste nederlaag in de play-offs.”

Goossens had voor de start van de competitie niet op deze titel gerekend. “We zagen een aantal sterkhoude­rs afhaken en moesten met een zeer jonge ploeg aan de slag. Ik had gerekend op een tweede of derde plaats en deelname aan de play-offs. Maar de meisjes hebben het voortreffe­lijk gedaan. Iedere week opnieuw met een uitstekend­e wedstrijdm­entaliteit tussen de lijnen. Hard werken, voor mekaar in de bres springen was het motto en dat vertaalde zich uiteindeli­jk in een oververdie­nde promotie.” Goossens kijkt nu al uit naar het debuut in tweede nationale. Als DHC Overpelt niet promoveert naar eerste nationale dan worden deze derby’s de topaffiche­s van het seizoen. Hiermee is ook meteen duidelijk dat een fusie in Pelt niet aan de orde is.”

VOOR SPORTING NELO KWAMEN VOLGENDE SPEELSTERS DIT SEIZOEN IN ACTIE: Leen Bleyen, Nathalie D’Hondt, Julie Faes, Aitana Gil, Anouk Gulix, Lio Holsteens, Maren Kerkhofs, Dorien Leirs, Edita Lokmani, Sofie Molemans, Zoe Polus, Sarah Rijkers, Charlotte Scheepers, Anouk Smets, Marie Swennen, Michelle Tielens, Sara Timmers, Hanne Van Criekinge, Heleen Vanderveld­en, Gitte Vriens, Tanja Reyntiens.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De meisjes van NeLo promoveren naar tweede nationale.
FOTO KOEN FASSEUR De meisjes van NeLo promoveren naar tweede nationale.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium