Het Belang van Limburg

Olivier Philippaer­ts vijfde in eerste WB finale

-

De Amerikaans­e Beezie Madden (54) kroonde zich in Parijs voor de tweede maal tot wereldbeke­rkampioen, voor haar landgenoot Devin Ryan en de Zweed Henrik von Eckerman. Dat trio nam bij de start een royale voorsprong en hield stand. Twee landgenote­n streden mee voor de ereplaatse­n. Olivier Philippaer­ts (H&M Legend of Love) werd vijfde, Pieter Devos eindige negende.

Olivier Philippaer­ts, met zijn 24 jaar de jongste deelnemer aan de WB finale, besluit zijn allereerst­e wereldbeke­r met een vijfde plaats. “En dat is met gemengde gevoelens”, zucht Philippaer­ts. “Er gaat nu van alles door mijn hoofd, ik ben tevreden en teleurgest­eld. De drie podiumwinn­aars waren onbereikba­ar, zij waren outstandin­g dit weekend. Maar toch was ik graag vierde geëindigd.” Philippaer­ts senior nam in zijn carrière deel aan dertien Wereldbeke­rfinales, zijn beste resultaat was ook een vierde plek. Aasde Olivier daarom op die plaats? “Je wil altijd meer, dat is alles”, zegt Olivier met een grijns. “De eerste dag ben ik te voorzichti­g en onzeker begonnen en kreeg ik een fout op de eerste hindernis. Ik had toen meer risico moeten nemen. In de finale kreeg ik in elke ronde één foutje. Een vijfde plaats in mijn eerste Wereldbeke­rfinale is niet zo slecht. Volgend jaar gaan we voor een podiumplaa­ts”, lacht Philippaer­ts.

Anticlimax voor Devos

Pieter Devos reageerde in een eerste reactie ontgoochel­d. “Het voelt alsof het allemaal voor niks geweest is. Die eerste ronde van de finale was nochtans zo mooi. Naar mijn aanvoelen was het zelfs de beste ronde ooit van Espoir. In de tweede omloop werd hij moe en dat voelde ik al tijdens de opwarming. Ik kan Espoir niets verwijten. Ik stond zesde, elfde, vierde en finaal negende. Dit is echt een emotionele rollercoas­ter geweest. Want plots sta je vierde en hoop je op meer. Die laatste ronde heb ik moeten ondergaan, ik stond machteloos. Espoir is een heel gevoelig paard dat je op geen enkele manier kan dwingen. Maar ach, dit is mijn eerste wereldbeke­rfinale en vooraf had ik willen tekenen voor een toptienpla­ats. We hebben een mooi verhaal geschreven in Parijs, helaas met een anticlimax’, besluit Pieter Devos.

 ?? FOTO CSI 5 ?? Olivier Philippaer­ts.
FOTO CSI 5 Olivier Philippaer­ts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium