Het Belang van Limburg

“Buit was snel binnen”

Sam Valcke zet zijn contractve­rlenging in de verf met doelpunt en twee assists

- Piet DINGENS

In een heroïsch verleden stonden de duels tussen Lommel en Patro altijd bol van de spanning, betwist op het scherp van de snee en beslist op details. Maar zaterdagav­ond speelde SK een spelletje van kat en muis met de al veroordeel­de gouwgenoot. “We scoorden vier keer, maar het hadden er veel meer kunnen zijn”, wist Tom Van Imschoot.

Ruyssen en Vermeiren brachten Lommel snel op een dubbel voorsprong. Daarna haalde SK de voet van het gaspedaal en kon het jonge en bewonderen­swaardig kampende Patro de neus toch een paar keer gevaarlijk aan het venster steken. Didden en Allegria zagen hun goede pogingen gered door keeper Clepkens. Toen Valcke er net voor de pauze 3-0 van maakte, werd de tweede helft een formalitei­t. “Met een doelpunt en twee assists denk ik dat ik vandaag mijn werk gedaan heb”, lachte de Oost-Vlaamse aanvaller, die vorige week voor twee seizoenen bijtekende. “Waarom ik mijn contract verlengde? Omdat ik het hier enorm naar mijn zin heb. De afstand speelt dan geen rol.”

Geen monstersco­re

Na de pauze werd Bunyamin Emanet met recht en reden het luidst toegejuich­t door de bezoekende aanhang. De jonge Patrokeepe­r werd wel wat geholpen door een manke afwerking vanwege de Lommelse schutters, maar hij zorgde er toch voor dat er geen monstersco­re op het bord kwam. Alleen de goed ingevallen Gaethofs wist hem met een fraaie kopbal nog te verschalke­n. Eindstand: 4-0.

Piepjonge ploeg

“Lommel was vandaag twee klassen sterker”, schokschou­derde Patro-coach Aziz Rejdi. “Wij stonden hier met een piepjonge ploeg, die het ondanks de moeilijke omstandigh­eden, goed gedaan heeft. Dat ze wat onder de indruk waren van de omstandigh­eden begrijp ik wel. Het belangrijk­ste is dat ze hieruit leren, ook op het vlak van mentalitei­t. Want na de drie-nul was het over en out voor ons.” Collega Tom Van Imschoot kon daar weinig aan toevoegen. “Ik vind het vooral spijtig dat zo’n mooie club als Patro in deze situa- tie verzeild is geraakt. Toch had ik graag gezien dat mijn spelers negentig minuten echt doorgeduwd hadden.” Sam Valcke besefte dat ook. “Als je zo snel weet dat de buit binnen is, laat je onwillekeu­rig toch wat stoom af ”, besloot de blikvanger van de avond.

 ?? FOTO DD ?? Simon Vermeiren (l) in een stevig onderonsje met Ilkan Cavus.
FOTO DD Simon Vermeiren (l) in een stevig onderonsje met Ilkan Cavus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium