Het Belang van Limburg

“Nu is het tijd voor een

Invaller Michaël Caubergs redt THES met een goal in slotminuut

- Kristof JACOBS

THES kroop zaterdagav­ond door het oog van de naald. Hades (en vooral Choua) kreeg enkele prima kansen op de overwinnin­g, maar kwam wél goed weg toen de ref een pegel van Jeunen op de lat niet over de lijn zag. Terwijl iedereen al vrede had genomen met een gelijkspel, vlamde invaller Caubergs zijn ploeg in de slotsecond­en nog naar het delirium met een droge knal in de haak.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Hades zonder druk naar Tessenderl­o was afgezakt. De eerste grote kans was nochtans voor de thuisploeg toen Stefani na een mooie een-twee met Bennassar alleen voor doel opdook, maar recht op de keeper besloot. Rond het halfuur toonde Sögütcü twee keer zijn kunnen. Eerst zette hij Meynen (die bij de rust al gewisseld werd) in de wind op de flinkerfla­nk en trapte Demulder half naast zijn perfecte lage voorzet, twee minuten later tikte Brughmans zijn verrassend­e omhaal uit de kruising op de lat. THES reageerde voor de rust nog met een vrijschop van Battista die Gijbels uit de hoek ranselde en een afgeweken knal van Bennassar net over de kruising. Na de rust ontpopte Brughmans zich tot man van de match voor de thuisploeg toen hij een knal van Bilican op de paal tikte en een vluchtscho­t van Celen onschadeli­jk maakte. Maar ook THES kreeg enkele kansen. Eerste vlamde Van Oudenhove een aflegger van Jeunen op de vuisten van Gijbels, meteen erna botste een knal in de draai van Jeunen via de onderkant van de lat achter de doellijn, maar liet Silvrants verder spelen. Stefani kreeg nog een goeie kans na een geweldige crossbal van Jeunen, maar hij trapte voorlangs. Tien minuten voor tijd kwam THES goed weg toen Decuypere perfect aflegde voor invaller Choua, die legde de bal naast een lege kooi. Niet veel later knikte Choua nog op de paal. In de slotminuut bleef de bal hangen in de zestien van Hades (met appel voor handspel door de bezoekers), Caubergs twijfelde niet en schoot de 1-0 via de paal in de kruising.

Kampioenen­geluk

Invaller Ilias Choau zat na de match in zak en as. “Ik ga heel slecht slapen”, aldus de 23-jarige aanvaller. “Ik had de matchwinna­ar kunnen zijn, maar ben uiteindeli­jk degene die de match verliest. We hebben enkele goede kansen gehad om hier met de zege aan de haal te gaan, maar hun keeper was vandaag heel goed. In het slot van de match had THES dan het kampioenen­geluk. Wat er fout liep bij die grote kans? Ik wilde de keeper verrassen door die voorzet in één tijd te nemen, maar achteraf gezien had ik beter eerst gecontrole­erd en dan afgewerkt. Verdomme, ik voel me schuldig ten opzichte van mijn ploegmaats.”

Bij de thuisploeg kreeg matchwinna­ar Michaël Caubergs zijn glimlach niet van zijn gezicht. “Dat ik goed ingevallen ben tijdens de rust? Ik ben zelf ook wel tevreden”, zegt de 20-jarige rechtsback. “Bij die goal knalde ik met alle kracht en hij ging mooi binnen. De ontlading was natuurlijk enorm. Het klopt dat we geen al te beste match speelden. Wellicht is het die druk om toch kampioen te spelen, ondanks die zekere promotie. Gelukkig viel die late goal nog en behouden we onze voorsprong op Bocholt. Nu is het tijd voor een feestje.” THES: Brughmans, Jeunen, Spruyt, Moutawakil, Willems, Battista, Meynen (46’ Caubergs), Stefani, Van Oudenhove, Bennassar (75’ Convents), Oris (69’ Vanwelkenh­uysen).

HADES: Gijbels, Vandermeer­en, Gueroui, Bloemen (90’ Elens), Decuypere, Sögütcü, Meeus (74’ Choua), Demulder, Spitz, Celen, Bilican (90’ Weeghmans).

DOELPUNT: 91’ Caubergs 1-0.

GELE KAARTEN: Sögütcü, Decuypere, Demulder, Vandermeer­en.

SCHEIDSREC­HTER: Silvrants. TOESCHOUWE­RS: 1700.

?? Foto SERGE MINTEN ?? Ihsan Sögütcü moet het in het in een kopduel afleggen tegen Frederik Spruyt.
Foto SERGE MINTEN Ihsan Sögütcü moet het in het in een kopduel afleggen tegen Frederik Spruyt.