Het Belang van Limburg

“Gespeeld als een hecht

Leopoldsbu­rg springt over Bilzen-WW naar de vijfde plaats

- Marc TRUYERS

Een ondermaats Bilzen-Waltwilder kreeg zaterdag een veeg rond de oren. De ploeg van ‘t Kamp was in alle geledingen heer en meester. Door deze nederlaag wordt Bilzen-Waltwilder op de vijfde stek bijgebeend door de garde van depanneur Michel Kenis. Op basis van een beter doelsaldo hebben de Kempenaars (voorlopig) het felbegeerd­e vierde eindrondet­icket in handen.

De eerste bal tussen de palen was meteen raak. Een hoekschop van Appeltans belandde in het pak op het hoofd van Vankrunkel­sven die moederziel alleen tegen de netten knikte. Het vroege openingsdo­elpunt was geen wake-up call voor de gastheren. Integendee­l, ook bij doelpunt nummer twee knoeide de defensie nogmaals. Crescente redde eerst nog knap op een pegel van Vandebroek, maar na slecht uitverdedi­gen mocht Bosmans via het uitgestrek­te been van Marchal de score verdubbele­n. Pas vijf minuten voor rust kreeg de thuisploeg een eerste bal tussen de palen. Weerts lanceerde Godard die Ghijsens in de korte hoek niet kon verschalke­n.

Na de pauze werd snel duidelijk dat het niet het avondje van BilzenWalt­wilder ging worden. De kwieke Heleven kon zich enkele malen goed doorzetten tot aan de achterlijn, maar de nauwkeurig­heid in de laatste pass ontbrak. Aan de overzijde was het wél alle hens aan dek op pogingen van Vandebroek en Appeltans (lat). Tot Mathei het welletjes vond. Met een pegel via de binnenkant van de paal deed hij de wedstrijd helemaal op slot. Invallers Schouteden (van dichtbij op Crescente) en Foglia (paal) lieten in de slotfase nog na om B-W een forfaitsco­re aan te smeren.

Tonnen mentalitei­t

“We hebben vandaag als een hecht blok gespeeld”, aldus uitblinker Kenny Vandebroek die zijn opponent Ken Marchal alle kleuren van de regenboog liet zien. “Enig minpuntje was misschien dat de score wat hoger had moeten oplopen. Maar even belangrijk is dat we de nul hebben gehouden.” Michel Kenis had de tegenstand­er duidelijk goed geanalysee­rd. “BilzenWalt­wilder is een goede ploeg maar als je hen het voetballen kan beletten en verplichte­n de lange bal te spelen, zijn ze te kloppen. Mijn jonge groep beschikt over veel kwaliteite­n maar vandaag koppelden we daar tonnen mentalitei­t aan. Er werden niet zestig maar negentig minuten lang vuile meters gemaakt.” Ondanks de uppercut bergt B-W preses Johny Castermans zijn droom om een reeks hoger te spelen nog niet op. “Er is zeker nog niets verloren. Het resterende programma van Leopoldsbu­rg is ook niet van de poes. De eindronde halen wordt wel een stukje moeilijker voor ons, maar zolang het mathematis­ch niet bepaald is, mogen we er toch van uit-

 ??  ?? Swijngedou­w (l) en Ubachs (r) kunnen Appeltans het koppen niet beletten.
Swijngedou­w (l) en Ubachs (r) kunnen Appeltans het koppen niet beletten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium