Het Belang van Limburg

Pelt maakt het zichzelf moeilijk

-

Op basis van het aantal kansen hield Pelt verdiend de punten op De Roosen. Toch was het bibberen geblazen bij het slotoffens­ief van de bezoekers. Gesteund door een schare meegereisd­e supporters rook Diest een gelijkspel, maar Pelt gaf geen krimp.

Bahtiri opende al vroeg met een aanval uit het boekje: van links over rechts en Jeurissen had geen schijn van kans. Een kwartier later hield hij Ebobo, alleen door, wel van de 2-0. De tweede periode lukte het Ebobo wel met het hoofd, op pass van Van De Kerkhof, te scoren. Een owngoal van Vandebriel, die een voorzet van Wouters Janssens met de knie bewerkte, gaf Diest verse adem. Cypers hield met bokswerk het hoofd koel op pogingen van Janssens en Achnak. Op de counter botsten Geenen (71') en Bahtiri (79') telkens op Jeurissen en een pegel van Ebobo (75') scheurde aan de foute kant de kruising. Het slotkwarti­er drukten de bezoekers, maar de Pelt-verdedigin­g gaf geen krimp.

Genieten

“De wedstrijd was moeilijker dan verwacht”, stelde Junior Ebobo naar zijn beschadigd­e enkel blikkend. Hij kreeg weinig ruimte van zijn vaste bewakers, maar scoorde toch zijn zestiende treffer. “Het was een stevige partij en daar kon iedereen van genieten. Ik denk dat wij over de volle 90' als sterksten uit de bus komen. Wij hadden de betere kansen maar werkten niet goed af. Wij maakten het onszelf zo moeilijk.”

ESP. PELT:Cypers, Ebobo, Van De Kerkhof, Bahtiri, Swolfs, Geenen (84' Black), Klaps (89' Deckers), Maris, Schilderma­ns, Geijsels, Vandebriel.

DIEST: Jeurissen, W. Janssens, Musoni, Commers, K. Janssens, Lutonadio, Stiers (54' Rosseels), Torneyns (86' Diaby), Achnak, Ickmans, Matuta.

DOELPUNTEN: 6' Bahtiri 1-0, 56' Ebobo 2-0, 58' Vandebriel (o.g.) 2-1

GELE KAARTEN: Stiers, Achnak. SCHEIDSREC­HTER: Tristan Olaerts. TOESCHOUWE­RS: 350.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium