Het Belang van Limburg

De cava mag nog een weekje extra koelen

- Eddy STIENISSEN

Tot vijf minuten voor tijd leek niets het Stokkemse kampioenen­feest nog in de war te kunnen sturen. Maar dan oordeelden Reyes en Caracciolo er goed 20 kilometer verderop in Genk met twee treffers plots helemaal anders over. Voor groen-zwart zal het dus zondag op SLW Maaseik moeten gebeuren.

Eerst verschalkt­e bezoeker Roeland Geraerts maar net niet zijn eigen doelman en vlak daarop mocht de lokale aanhang dan toch juichen na een rake kopbal van Gielen. Het bezoekende antwoord mocht ook al tellen maar ref Brems beoordeeld­e een tackle van Gijsen op de doorgebrok­en Colla als een schwalbe. Daarvan profiteerd­e de thuisploeg om een kwartier later met een schitteren­de pegel van dezelfde Gijsen de match al vroeg in een beslissend­e plooi te leggen.

“We mochten inderdaad blij zijn dat de ref mijn ingreep niet met een strafschop bestrafte”, gaf Marco Gijsen eerlijk toe. “Maar wij dicteerden toch de wet. Niet altijd met erg mooi voetbal maar wel met een ongeloofli­jke spirit. De beslissing is dan wel met een weekje uitgesteld, dit feest laten we ons niet meer ontnemen.

In de tweede helft kwamen eerst Detrez en nadien Gielen en Radomski met een geweldige pegel nog dicht bij persoonlij­k succes. Dat was wel nog weggelegd voor Arno Hauben maar die treffer was echt niet van aard om de bezoekende onvrede te temperen. “Er is ons een strafschop onthouden, zeven gele kaarten gegeven en geen enkele voor de thuisploeg. Dit is echt niet leuk meer”, zuchtten bezoekers Geraerts en Witters in koor.

STOKKEM: Berben, Tavormina, Jacobs, Leenders, Gijsen, Detrez (77’ Oxinoudis), Kaygan (73’ Vanheeswij­ck), Gielen, Cox, Colson, Baccus (67’ Peters).

BOORSEM: Houben, Bosch, Witters, Colla (46’ Bosmans), Creemers, Mommens (46’ W. Vranken, J. Sponga, Radomski, Hauben, Geraerts, R. Sponga.

DOELPUNTEN: 7’ Gielen 1-0, 26’ Gijsen 2-0, 87’ Hauben 2-1.

GELE KAARTEN: Radomski, Hauben, Colla, Creemers, R. Sponga, J. Sponga, Witters. SCHEIDSREC­HTER: Brems. TOESCHOUWE­RS: 250.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium