Het Belang van Limburg

Peeters met het doelpunt van de week

- Ben SAELMANS

De wedstrijde­n tussen Ellikom en Wijshagen gaan niet onopgemerk­t voorbij. Dat was nu ook weer niet het geval. Beide ploegen, gesteund door hun supporters, maakten er een genietbare wedstrijd van. Deze editie was Wijshagen toch wel een maatje te groot voor de thuisploeg, maar ze hebben de zege zeker niet cadeau gekregen.

Ellikom probeerde dan ook van meet af aan de bezoekers het vuur aan de schenen te leggen, maar in de zone van de waarheid bleef het gevaar beperkt. Aan de overkant toonde Wijshagen zich wel daadkracht­ig en het duurde dan ook niet lang vooral de eerste doelpunten vielen. Eerst plukte Brebels een voorzet goed uit de lucht om vervolgens overhoeks binnen te knallen. Niet veel later zorgde Peeters voor hét doelpunt van het weekend: de aanvaller scoorde de 0-2 met een schitteren­de omhaal à la Ronaldo.

Na de rust misten Kurtoglu en Eerdekens nog enkele prima kansen op de 1-2, maar brak de veer van Ellikom na de 0-3.

“Als we er 1-2 van gemaakt hadden, had er nog iets ingezeten”, aldus trainer Kesters van Ellikom. “Maar ik kan mijn spelers niets verwijten. Het was weer een echte derby zowel op als naast het veld.” “Het is en blijft natuurlijk een speciale match”, juichte trainer Wouters aan de overkant. “We leven altijd een hele week toe naar dit treffen. Dan is het natuurlijk fijn als je kan winnen. Maar we hebben het hier nog nooit gemakkelij­k gehad. Ook dit keer niet.”

ELLIKOM: K. Kerkhofs, R. Loos, Snyders, P. Moors (75' Schilderma­ns), Noijen (46' R. Ulenaers), Eerdekens, Kurtloglu (63' S.Ulenaers), M. Moors, Vermeulen, Baeten, Chiaverini .

WIJSHAGEN: B. Kerkhofs, Jolling, Bloemen, Canini, Vanhaen, Brebels, Coenen (72' Moors), Bollen, K. Houben (72' J. Scheepers), Winters (78' B. Plessers), Peeters. DOELPUNTEN: 11’ Brebels 0-1, 27’ Peeters 0-2, 67’ Coenen 0-3, 83’ Brebels 0-4, 87’ Peeters 0-5. GELE KAARTEN: S. Ulenaers, Baeten, R. Loos. SCHEIDSREC­HTER: Walus. TOESCHOUWE­RS: 140.

 ?? FOTO MIST ?? Een derby is en blijft iets speciaal.
FOTO MIST Een derby is en blijft iets speciaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium