Het Belang van Limburg

Ex van burgemeest­er op Open Vld-lijst

Els Robeyns: “Fijn dat jonge mensen zich engageren”

- Jozef CROUGHS

Stéphanie Billen (30), de ex-vrouw van burgemeest­er Els Robeyns (sp.a-ROB), zal in oktober op de kieslijst van Open Vld in Wellen staan. “Ik kom uit een liberaal nest. Mijn oma en politieke mentor Jeannine Leduc stimuleerd­en mij altijd om deze stap te zetten. Het is zeker niet uit rancune”, reageert de nieuwe kandidaat.

Els Robeyns en Stéphanie Billen stapten in april 2014 in het huwelijksb­ootje na een relatie van zeven jaar. Maar na zes weken ging het koppel al definitief uit elkaar. “Wat er zich op privévlak in het verleden heeft afgespeeld, heeft absoluut niets met mijn keuze van nu te maken. Het was mijn eigen vrije keuze, want ik ben al altijd politiek geëngageer­d geweest. Jeugd en sport zijn belangrijk­e thema’s voor mij, ik draag die hoog in het vaandel en als jonge politica wil ik mij daar dan ook extra voor inzetten”, benadrukt Stéphanie Billen. “Zeker sport buiten voetbal - wordt naar mijn gevoel nogal stiefmoede­rlijk behandeld. Daar wil ik zeker mijn

schouders onder zetten.”

Nieuwe echtgenote

Ze ontkent met klem dat de keuze voor de Wellense oppositiep­artij een reactie is tegenover haar vroegere partner.”Het is echt niet uit rancune, want intussen ben ik zeer gelukkig in mijn nieuwe relatie. Sinds begin 2018 ben ik zelfs gehuwd met Céline. Het is zeker ook niet de bedoeling om met modder te gooien of een anticampag­ne te voeren, want ik heb nog steeds een goede verstandho­uding met Els.”

Blauw

Waarom blauw en niet rood? “Wij hebben een ruim 7 jaar durende relatie in 2014 afgesloten. Ik was niet verliefd op haar politiek engagement of op haar partij maar op Els als persoon. Ik heb haar wel altijd gesteund als mijn partner.”

De breuk heeft er wel ingehakt destijds. “Ik heb diep gezeten en was erg ontgoochel­d. Tot op vandaag weet ik door mijn jeugdige verliefdhe­id nog altijd niet waarom het zo moest lopen. Maar ik kan zeggen dat ik nu gelukkiger dan ooit ben.” Burgemeest­er Els Robeyns wenst Stéphanie veel geluk en een mooie politieke toekomst. “Iedereen is vrij om die stap te zetten, volgens de eigen politieke voorkeur. Meer nog, het is fijn dat jonge mensen zich engageren voor een betere toekomst.”

Dit is echt niet uit rancune. Ik kom gewoon uit een liberaal nest. Met Els heb ik nog steeds een goede verstandho­uding

Stéphanie Billen

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Na zes weken huwelijk gingen Stéphanie en Els Robeyns in 2014 uit elkaar. Nu staan ze bij twee concurrere­nde partijen op de lijst.
FOTO TOM PALMAERS Na zes weken huwelijk gingen Stéphanie en Els Robeyns in 2014 uit elkaar. Nu staan ze bij twee concurrere­nde partijen op de lijst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium