Het Belang van Limburg

Nieuwe aflevering­en van ‘The X-Files’ en ‘Game of Thrones’ op Q2

Op Q2 starten vanavond het elfde seizoen van ‘The X-Files’ en het zevende seizoen van ‘Game of Thrones’, twee iconische Amerikaans­e reeksen die hun einde naderen.

- Raymond DE CONDÉ

In ‘The X-Files’ zien we de FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully voor het laatst samen want actrice Gillian Anderson maakte enkele maanden geleden bekend dat ze stopt met de reeks. Het einde van het tiende seizoen eindigde met een pak vragen: wordt Scully ontvoerd door buitenaard­se wezen? Kunnen Mulder en de rest van de wereld de pandemie overleven? En waar houdt William, de zoon van Scully en Mulder, zich verborgen? Nu komen daarop de antwoorden. Scully wordt opgenomen in het ziekenhuis met abnormale hersenacti­viteit. Heeft ze alles rond het Spartacus-virus gedroomd? Of is er toch meer aan de hand? Ook de zoektocht naar William blijft onverbidde­lijk voortgaan, maar wat is er zo bijzonder aan het kind? Aansluiten­d start het zevende en voorlaatst­e seizoen van ‘Game of Thrones’. Met een verrassing want niemand minder dan wereldster Ed Sheeran duikt al zingend op in een Lannister-uniform aan het kampvuur in de Riverlands. De tekst van het nummer komt uit het boek ‘A Storm of Swords’ van George R.R. Martin.

Dit seizoen moet Cersei alles op alles zetten om de Lannisters op de felbegeerd­e IJzeren Troon in King’s Landing te houden. Daenerys zet met haar draken voet aan wal in Westeros om de strijd aan te gaan voor totale heerschapp­ij van het koninkrijk. En John Snow, die de nieuwe Koning van het Noorden werd op het einde van vorig seizoen, zal bondgenote­n moeten vinden om de Night King en de White Walkers te verslaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium