Het Belang van Limburg

“Dit was leuk voor de kijkers”

Kreuziger (2de) blij met nieuwe finale, Gasparotto (3de) helemaal niet

-

Allebei wonnen ze al de Amstel Gold Race, maar nu moest Roman Kreuziger (Mitchelton­Scott) vrede nemen met de tweede plaats en was Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida) blij dat hij uiteindeli­jk twee seconden later nog derde werd.

“Het hoogst haalbare”, zeiden ze in koor. “In een sprint met onder anderen Valverde en Sagan hadden we niet op het podium gestaan.”

Op dat vlak waren ze het dus roerend eens, maar over de vernieuwde finale van Leo van Vliet liepen hun meningen niet gelijk, ook al zorgden de smalle wegen na de laatste keer Cauberg voor een niet te voorspelle­n plot. “Dit was misschien leuk voor de kijkers, maar als acteur zelf? Geef mij maar de Cauberg”, aldus Gasparotto. “Ik denk wel dat het een leuke show was. De finale brak al open op 60 kilometer van de finish. Je wist niet wat de afwikkelin­g zou zijn. Omdat we ook nog Colbrelli achter de hand hadden voor het geval het een groepsspur­t werd, stortte ik me mee in het avontuur. Alleen zonde dat ik geen tien seconden vroeger de tegenaanva­l inzette op Kreuziger en Valgren, dan had ik wel mee voor de zege gesprint.” Kreuziger feliciteer­de Van Vliet dan weer met zijn nieuwe finale. “Het levert me altijd een goed resultaat op. In 2013 legde hij een extra lus in en ik won. Nu veranderde hij opnieuw en ik word tweede. Met Valverde, Sagan en Alaphilipp­e in de buurt moest ik wel aanvallen om een resultaat te hebben. En in deze Amstel-finale krijg je daartoe de kans. Ik ben heel blij met mijn tweede plaats.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De winnaar en ex-winnaars klinken op de editie van 2018.
FOTO PHOTO NEWS De winnaar en ex-winnaars klinken op de editie van 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium