Het Belang van Limburg

Heibel tussen de Belgen

-

Anthony Kumpen bezet na de eerste meeting van de Euro Nascar de tweede plaats in het kampioensc­hap. In Valencia pakte hij een derde en een tweede plek, beide races werden gewonnen door regerend kampioen Alon Day. Marc Goossens kreeg eerst een straf en werd dan eruit gereden. Tom Boonen debuteerde met een twaalfde en een tiende plaats.

Heibel tussen de Belgen bij de start van het nieuwe seizoen in Valencia. Marc Goossens had de tweede kwalificat­ietijd gereden, Anthony Kumpen de derde. In de start kwam het tot een botsing tussen de twee.

“Ik was goed vertrokken, maar Marc klapte de deur toe. Ik moest vol in de remmen om een massale crash te voorkomen”, aldus Kumpen.

Goossens: “Ik ging naar links omdat ik Athony echt niet gezien had. Er was even contact, maar we hebben gewoon doorgerede­n. Pas na de race is er commotie ontstaan. Anthony kreeg een voorwaarde­lijke straf voor zijn gedrag, ik 25 seconden. Een zwaar verdict voor wat er gebeurd is, vind ik.”

Op de piste was Goossens tweede geworden na de Israëliër Alon Day, maar met de 25 seconden erbij viel hij terug naar de achtste plaats. Kumpen schoof daardoor van vier naar drie. In race 2 mocht Goossens op pole vertrekken dankzij de snelste wedstrijdr­onde in race 1. Hij bikkelde met Day om de leiderspla­ats toen de Nederlande­r Loris Hezemans hem eraf ramde. Goossens: “Hij reed over mijn dak en over mijn motorkap. De auto was helemaal kapot. Einde verhaal. We waren dit weekend supercompe­titief, maar scoren alleen een achtste plaats. Dat is zuur.” Kumpen beëindigde de tweede race aan de bumper van Alon Day. “Ik was sneller, maar mede door de safety-cars kon ik hem nooit aanvallen.”

Tom Boonen in top tien

Stienes Longin legde twee keer beslag op de vierde plaats. Tom Boonen maakte zijn sprintdebu­ut in Elite 2, de tweede klasse van de Euro Nascar. Hij werd daarin twaalfde en tiende. Genkenaar Pedro Bonnet werd 21ste en 22ste.

 ?? Foto HBVL ?? Tom Boonen voor de start van zijn eerste sprintrace in de Euro Nascar.
Foto HBVL Tom Boonen voor de start van zijn eerste sprintrace in de Euro Nascar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium