Het Belang van Limburg

Nederlands­e politie stoot op meerdere drugslabs

Onderzoek naar link met drugsafval in opleggers in Noord-Limburg

- Nancy VANDEBROEK

ECHT - Een grote drugsactie in het zuiden van Nederland heeft gisteren geleid tot zeven arrestatie­s en de ontmanteli­ng van meerdere drugslabs en opslagplaa­tsen van chemicalië­n. Vlak over de grens was dat het geval in Eindhoven, Weert en Echt. Of er een verband is tussen deze actie en de vondsten van drugsafval in Lommel, Neerpelt en Overpelt, is nog niet duidelijk. De Nederlands­e justitie heeft alvast het parket van Limburg van de resultaten op de hoogte gebracht.

Het verdere onderzoek moet het nog uitwijzen, maar de kans is groot dat het drugsafval dat vorige week drie dagen op rij in het noorden van onze provincie in opleggers was achtergela­ten, gelinkt is aan het Nederlands­e onderzoek, dat al een tijdje bezig is. Mogelijk voelde de bende achter de productie van de synthetisc­he drugs nattigheid en hebben ze de vaten in gestolen opleggers – samen goed voor 45.000 liter chemisch afval achtergela­ten in Belgisch-Limburg om de Nederlands­e speurders op een dwaalspoor te zetten. De Nederlands­e politie viel gisterocht­end alvast massaal binnen in een 15-tal woningen en bedrijfspa­nden in Zuid-Nederland. In Eindhoven, Venlo, Zaltbommel en Weert werden zeven verdachten opgepakt. In hun woningen werd beslag gelegd op onder andere vuurwapens en telefoons. Daarnaast viel de politie binnen in panden in onder meer Uden en Schijndel. In Echt, net over de grens met Maaseik, werd een ‘groothande­l’ voor grondstoff­en aangetroff­en. Er lag meer dan 30 ton aan chemicalië­n opgeslagen. In Venlo, Zaltbommel en Weert trof de politie dan weer drugslabs aan. In Waalre zijn diverse aanhangwag­ens met daarin materiaal om drugslabs op te bouwen aangetroff­en.

“Er is nog geen verband vastgestel­d, maar uiteraard zullen vergelijki­ngen en mogelijke linken worden nagegaan”, aldus Cedric Stuyck, hoofd van de afdeling georganise­erde misdaad bij het Limburgse parket.

 ?? FOTO TWITTER POLITIE ?? Bij de inval in Echt werd een ‘groothande­l’ voor grondstoff­en aangetroff­en.
FOTO TWITTER POLITIE Bij de inval in Echt werd een ‘groothande­l’ voor grondstoff­en aangetroff­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium