Het Belang van Limburg

Politie verklapt geen locaties flitsmarat­hon

Ondanks vraag van politieorg­anisatie

- Marij WYERS

LANAKEN - Morgenvroe­g om 6 uur start een nieuwe flitsmarat­hon in ons land. Ook Limburgse politiekor­psen hebben al laten weten dat ze met de mobiele snelheidsm­eter langs de wegen postvatten. De locaties worden niet op voorhand aangekondi­gd. Ook al had politieorg­anisatie TISPOL hierom gevraagd. “Sinds de aanslagen en de terreurdre­iging primeert de veiligheid van onze manschappe­n en houden we de locaties geheim”, zegt de woordvoers­ter van de federale politie.

Het risico om geflitst te worden loert in elke straat, op elk moment van de dag en het hele jaar rond. Maar de pakkans is vanaf morgen 6 uur nog een stuk hoger. Dan trekken politieplo­egen 24 uur lang de baan op met hun snelheidsm­eter, in anonieme wagens. In Limburg hebben de volgende politiezon­es hun deelname al bevestigd: HANO (Hamont-Achel/ Neerpelt/Overpelt), HeusdenZol­der, Lanaken-Maasmechel­en en Limburg Regio Hoofdstad. De flitsmarat­hon is al aan de achtste editie toe. De Europese politieorg­anisatie TISPOL, mede-initiatief­nemer van de actie, wil dat de deelnemend­e landen deze keer de

De veiligheid van onze mensen krijgt voorrang. Sinds de aanslagen zijn we extra voorzichti­g

Federale politie

flitslocat­ies bekendmake­n. Toch gaat België daar niet op in. “De veiligheid van onze mensen krijgt voorrang. Sinds de aanslagen in Brussel zijn we extra voorzichti­g”, zeggen ze bij de federale politie. De actie duurt tot donderdago­chtend 6 uur.

 ?? FOTO BELGA ?? Ook een aantal Limburgse politiekor­psen doet mee met de flitsmarat­hon die morgenocht­end begint.
FOTO BELGA Ook een aantal Limburgse politiekor­psen doet mee met de flitsmarat­hon die morgenocht­end begint.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium