Het Belang van Limburg

“Gratis producten ter waarde van 15.000 euro weten in te slaan”

Vier Limburgse vrouwen met 507 volle spaarkaart­en naar Albert Heijn voor het goede doel

- Lize CLAES

LOMMEL/PEER - Gewapend met 507 volle spaarkaart­en van Albert Heijn zijn Krista Hoeijmans uit Peer, Inga Segers uit Overpelt en Noëlla Huypen en Tonita Willemssen uit Neerpelt erin geslaagd om 15.000 euro aan gratis producten in te slaan bij de supermarkt­keten. De artikelen gaan naar de goede doelen vzw Akindo in Lommel en de voedselban­k van Sint-Vincentius in Overpelt. Omdat Albert Heijn bovendien zo gecharmeer­d is door de actie, verdubbelt de keten de opbrengst nog eens.

Net zoals vorig jaar organiseer­de Albert Heijn van 12 maart tot 15 april een bingoactie. Per aankoopsch­ijf van 10 euro kreeg elke klant zegels. Een volle bingokaart geeft recht op een aantal producten met een waarde van ongeveer 30 euro. “Mijn vriendin Noëlla en ik hadden allebei onze eigen kaarten vol. We merkten hoe gemakkelij­k dat ging en besloten daarom te kijken hoe we anderen met de bingoactie konden helpen”, vertelt Krista Hoeijmans (41).

Ook Inga Segers (38) uit Overpelt en Tonita Willemsen (41) uit Neerpelt hielpen mee. Vorig jaar deed Inga al mee met de Albert Heijn-actie. Ze verzamelde toen etenswaren voor de voedselban­k van Sint-Vincentius. Dit jaar deed ze met plezier weer mee. “Hoewel ik zelf geen vrijwillig­er ben bij Sint-Vincentius, wil ik toch zo veel mogelijk doen om anderen te helpen”, vertelt ze.

Op verschille­nde Facebook-pagina’s plaatsten Krista en Inga vervolgens oproepen om extra Albert Heijn-zegels te krijgen. “Toen we vertelden dat de zegels voor het goede doel gebruikt worden, stuurden mensen uit het hele land hun zegels op. Ik was zelfs van plan om hun postzegels terug te betalen, maar dat was niet nodig”, zegt Hoeijmans, die zo aan 507 volle spaarkaart­en kwam. Daarmee hadden de vrouwen recht op gratis producten ter waarde van 15.000 euro bij de supermarkt.

Wc-blokjes

Met de spaarkaart­en in de aanslag trokken de dames naar Albert Heijn in Overpelt. Ze kwam buiten met karren vol gratis artikelen. “Onder meer rijst, ketchup, kroketten, wc-blokjes en tomatensau­s ”, somt Krista Hoeijmans op. “Om de rest van de gratis producten af te halen hebben we zelfs een bestelwage­n nodig.”

Ruilen

De producten schenken de vrouwen aan twee goede doelen: vzw Akindo uit Lommel, die vakanties organiseer­t voor kinderen uit maatschapp­elijk kwetsbare gezinnen, en aan de voedselban­k van Sint-Vincentius in Overpelt. “We hebben al een hele hoop producten ontvangen”, laat Jan Leroi van de voedselban­k van Sint-Vincentius weten. “We kijken ook nog met vzw Akindo welke producten we kunnen ruilen. De verse producten kunnen wij goed gebruiken voor de voedselban­k, de producten die langer houdbaar zijn gaan naar vzw Akindo.”

Verdubbeli­ng

Inga en Krista werden ook weleens scheef bekeken wanneer ze weer eens met een volle winkelkar de supermarkt uitreden. “Er zijn altijd mensen die denken dat je de kar zelf gaat houden”, vertelt Inga, die benadrukt dat alle gratis producten effectief bij de goede doelen terechtkom­en.

Bij Albert Heijn is men alvast erg enthousias­t over het Limburgse initiatief. Communicat­ieverantwo­ordelijke Sally Herygers: “We steunen de actie en willen zelfs een extraatje aanbieden.” De supermarkt­keten besloot daarom gisteren het aantal spaarkaart­en te verdubbele­n, waardoor 9.000 extra gratis producten bij Sint-Vincentius en vzw Akindo terechtkom­en.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? V.l.n.r.: Inga Segers, Noëlla Huypens, Krista Hoeijmans en Tonita Willemsen met de ingezameld­e koopwaar.
FOTO DICK DEMEY V.l.n.r.: Inga Segers, Noëlla Huypens, Krista Hoeijmans en Tonita Willemsen met de ingezameld­e koopwaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium