Het Belang van Limburg

Actiegroep wil werken aan Bionerga laten stopzetten

Leefbaar Tervant vraagt schorsing milieuverg­unning

- Roger VANHOUDT/Zahra BOUFKER

Leefbaar Tervant heeft een verzoek tot schorsing van de milieuverg­unning van Bionerga ingediend. Eerder al had de actiegroep bij de Raad van State gevraagd om de nietigverk­laring van de milieuverg­unning van de biostoomce­ntrale. Bionerga gaat intussen wel verder met de werken om het terrein bouwklaar te maken.

“Een verzoek tot nietigverk­laring heeft geen schorsende werking, zodat de bestreden beslissing blijft gelden en kan worden uitgevoerd”, legt woordvoerd­er Peter Houdmeyers van Leefbaar Tervant uit. “Bionerga heeft dus beslist om toch te beginnen bouwen. Daarom hebben we gevraagd dat de beslissing voorlopig zou worden geschorst in afwachting van de eventuele nietigverk­laring. Ons voornaamst­e spoedeisen­de argument betreft de grondwater­bemaling. Er werden twee aktes van melding gedaan die het stadsbestu­ur heeft goedgekeur­d. Maar in deze moet men over een vergunning klasse II beschikken en moet er een milieueffe­ctenrappor­t worden opgesteld. Meldingen volstaan dus niet in dit geval, bijgevolg is men in overtredin­g.” Woordvoerd­er Philip Peeters van

Onze vergunning­en zijn in orde. Ik blijf herhalen dat we openstaan voor communicat­ie, maar dat wil Leefbaar Tervant blijkbaar niet

Philip PEETERS

Bionerga

Bionerga ziet geen enkele reden om de huidige activiteit­en stop te zetten. “Onze vergunning­en zijn in orde en we vinden in de argumentat­ie van Leefbaar Tervant geen reden om hoogdringe­ndheid in te roepen. Ik blijf herhalen dat we openstaan voor communicat­ie, maar dat wil Leefbaar Tervant blijkbaar niet.”

 ?? FOTO RV ?? Ondanks het verzoek tot schorsing van de milieuverg­unning bij de Raad van State zet Bionerga de werken verder.
FOTO RV Ondanks het verzoek tot schorsing van de milieuverg­unning bij de Raad van State zet Bionerga de werken verder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium