Het Belang van Limburg

Joel Banks is Coach van het Jaar

Maaseik-trainer wil ook nog titel pakken dit seizoen

- Rob KWANTEN

Enkele dagen voor de start van de finale van de play-offs tegen Roeselare nam Joel Banks gisteren in Genk de trofee voor Coach van het Jaar in ontvangst. Hij troefde in het referendum van de jaarlijkse Volley Proms Emile Rousseaux (Roeselare) en Ratko Peris (Menen) af. Noliko-aanvaller Jolan Cox werd derde in de verkiezing van speler van het jaar.

Banks kreeg in totaal 281 stempunten achter zijn naam, tegenover 164 voor Rousseaux en 158 voor Peris. “Ik had het absoluut niet verwacht”, reageerde hij verrast op zijn verkiezing als beste coach van het seizoen 2017-2018. Nochtans spreken de resultaten voor zich: eindzege in de eerste editie van de League Trophy, bij de beste twaalf van de Champions League en uiteraard nog steeds in de race voor de landstitel. “Enkel die verloren bekerfinal­e tegen Roeselare knaagt”, reageerde hij net na het in ontvangst nemen van zijn trofee. “We willen dit seizoen absoluut een trofee pakken. Dat is voor Noliko altijd het hoofddoel.”

Banks kende bij Maaseik een moeilijke start, maar zorgde na de thuisneder­laag tegen Waremme voor de kentering. “Gelukkig heb ik goeie mensen om me heen. We hebben een plan uitgewerkt en we zijn dat blijven volgen. De werkwijze die we hebben geïntroduc­eerd hebben hun vruchten afgeworpen. Natuurlijk ben ik trots op ons parcours in Europa. Ook in de beker presteerde­n we goed, maar in de finale stuitten we op een sterk Roeselare. Zaterdag beginnen we tegen datzelfde Roeselare aan de titelrace. Ik bevestig de woorden van Emile Rousseaux: elke ploeg start vanaf nul. De resultaten van de reguliere competitie doen niet meer ter zake.”

Tuerlinckx & Van Gestel

Geen Limburgse winnaars in de andere categorieë­n. Hendrik Tuerlinckx (Roeselare) werd voor de vierde keer gelauwerd als Speler van het Jaar. Jolan Cox van Noliko Maaseik werd derde, Jelte Maan zesde. Bij de vrouwen ging de eer naar Celine Van Gestel (Asterix Avo). Jolien Wittock (Tongeren) was zevende. Anna Valkenborg, libero van Tongeren, behoorde tot de genomineer­den voor Rookie van het jaar, maar moest de trofee aan Silke Van Avermaet (Asterix Avo) laten. Brecht Van Kerckhove (As) mag zich nummer 3 van de damescoach­es noemen, nadat halve Limburger Gert Vande Broek voor de 17de keer de hoofdprijs pakte.

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY
 ?? Foto DICK DEMEY ?? Joel Banks met zijn partner Carolien.
Foto DICK DEMEY Joel Banks met zijn partner Carolien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium